Alăptatul nu este o procedură simplă, însă are numeroase beneficii atât asupra ta, ca proaspătă mămică, cât și pentru bebeluș. Laptele matern îndeplinește toate nevoile nutriționale ale bebelușului, oferindu-i anticorpi esențiali pentru a preveni îmbolnăvirea, dar și pentru a proteja împotriva anumitor afecțiuni, precum alergii, astm și obezitate.
Alăptarea bebelușului poate reduce stresul și poate îmbunătăți starea de spirit, însă aceasta nu este o procedură simplă. Totodată, producția de lapte poate fi o problemă cu care se confruntă unele dintre mămici, întrucât aceasta poate fi afectată de cantitatea de lichide ingerată, de oboseală, de nivelul de stres precum și de un program haotic de alăptare a bebelușului.
Cum poți stimula lactația, află mai jos:
Adoptă o dietă antiinflamatorie
O astfel de dietă se bazează pe consumul de fructe și lichide, precum și de cereale integrale ca orez brun, dar și alimente bogate în acizi grași Omega-3, precum somon și semințe de in, dar și proteine. Femeile care alăptează și care urmează o astfel de dietă ar trebui, însă, să consume cel puțin 2.500 de calorii pe zi.
Consumă o cantitate mare de apă
Organismul tău nu poate produce lapte dacă ești deshidratată. Așadar, consumă o cantitate bogată de apă. Spre exemplu, nutriționiștii recomandă consumul a opt pahare de apă pe zi, iar dacă alăptezi ar trebui să adaugi alte patru pahare pe zi.
Dormi oricând ai timp
Somnul de noapte, când organismul se regenerează, este esențial pentru funcționarea optimă a acestuia. Atunci când ai un bebeluș, însă, programul tău de somn poate fi haotic, însă profită de orice moment în care micuțul tău doarme pentru a te odihni.

Împarte sarcinile către cei dragi
Să faci totul singură nu este o soluție atunci când ai un copil, motiv pentru care îți propunem să-ți reduci nivelul de stres împărțind sarcinile. Nu-ți fie teamă să ceri ajutorul sau să rogi persoanele dragi să te ajută cu treburile casnice pentru a te dedica copilului tău.
Alăptează-ți bebelușul des
Cu cât alăptezi mai des și mai mult, cu atât va crește producția de lapte. Un consultant de alăptare te poate învăța care sunt cele mai bune tehnici și poziții pentru a-ți alăpta bebelușul, transormând această activitate într-una plăcută.
Alege suplimente naturale care sporesc producția de lapte
Cere sfatul unui specialist și include în dieta ta suplimente naturale ce pot spori lactația. În acest fel vei evita ca bebelușul tău să primească o cantitate mai mică de lapte praf ori chiar deloc.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 715 persoane
Acest articol nu are comentarii!