Bebelușii și copiii mici, cu vârste sub trei ani, nu mănâncă mult, deoarece au stomacul mic, motiv pentru care este foarte important ca dieta lor să conțină alimente care sunt bogate în nutrienți.
În general, nutriționiștii au o listă de superalimente pe care o recomandă părinților. Anumite fructe și legume pot fi incluse treptat în dieta copiilor, întrucât sunt surse bogate de nutrienți.
Care sunt superalimentele recomandate copiilor, află mai jos:
Banane
Bogate în carbohidrați care dau un plus de energie, dar și fibre, care sunt esențiale pentru a îmbunătăți sănătatea tractului digestiv, bananele sunt recomandate copiilor. Coapte bune, consumate ca atare ori pasate, acestea sunt ideale pentru micuți atât ca masă principală, cât și ca gustare.
Cartofi dulci
Aceștia conțin potasiu, vitamina C, fibre și betacaroten, un antioxidant care previne anumite forme de cancer și țin radicalii liberi la distanță. Mulți dintre bebeluși vor prefera cartofii dulci în defavoarea altor alimente, deoarece au un gust dulce, plăcut. Îi poți pregăti ca piure, iar micuții îi vor consuma numaidecât.
Avocado
Fructele de avocado au un aport bogat de proteine și grăsimi mononesaturate, fapt pentru care contribuie la prevenirea bolilor de inimă.
Ouă
Albușurile conțin proteine, iar gălbenușurile sunt o sursă bogată de vitamine A, D, E și B12. Conțin, de asemenea, și colină, care contribuie la dezvoltarea creierului. Experții în nutriție recomandau doar introducerea albușurilor în dieta copiilor mai mici de un an, însă lucrurile s-au schimbat, acestea fiind recomandate a fi amânate doar în cazul în care în familia micuțului există antecedente de alergii la ouă.
Morcovi
Morcovii conțin o cantitate mare de betacaroten, un antioxidant care le conferă culoarea portocalie. Acesta se transformă ulterior în vitamin A, care joacă un rol important în menținerea sănătății vederii. Îi poți găti la cuptor sau la abur și îi poți prepara sub formă de piureuri. Copiii îi vor adora.

Iaurt
Indispensabil în dieta copiilor este și iaurtul, care le oferă calciu, proteine, fosfor și ajută la menținerea sănătății oaselor și a dinților. Conține, de asemenea și probiotice, acele bacterii bune care contribuie la menținerea digestiei și întăresc sistemul imunitar.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 202 persoane
Acest articol nu are comentarii!