Dacă încerci să rămâi însărcinată, atunci câteva schimbări în ceea ce privește dieta sunt binevenite, deoarece îți pot pregăti organismul pentru sarcină.

Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că o dietă bogată în grăsimi nesaturate, cereale integrale, legume și pește este asociată cu o îmbunătățire a fertilității, motiv pentru care dacă încerci să rămâi însărcinată, ține cont de aceste sfaturi ce te pot aduce mai aproape de a-ți îndeplini visul de a avea un copil.

Ce trebuie să mănânci dacă vrei să rămâi însărcinată, află mai jos:

Fructe și legume

Nu există alimente magice care să te ajute să rămâi însărcinate, însă sunt schimbări care te pot ajuta să-ți îmbunătățești fertilitatea. Astfel, este important să consumi fructe și legume. Potrivit unui studiu efectuat în 2007 de oamenii de știință de la Harvard School of Public Health, fiecare farfurie pe care o consumi ar trebui să conțină o jumătate de fructe și legume. Spre exemplu, poți consuma pepene verde și sparanghel, care îi oferă organismului cantitatea de glutation, care contribuie la îmbunătățirea fertilității. Poți, de asemenea, să consumi varză kale, fructe goji, care conțin, de asemenea, fitonutrienți ce contribuie la sporirea fertilității.

Grăsimi

Nutriționiștii recomandă consumul de grăsimi sănătoase, în special cele obținute din ingrediente naturale. Astfel, experții în nutriție recomandă consumul de nuci, avocado, ulei de măsline și ulei de semințe de struguri ce pot contribui la reducerea inflamațiilor din organism, ajutând, de asemenea, la reglarea ovulației. Este, de asemenea, important să eviți consumul de alimente care conțin grăsimi trans, întrucât acestea sporesc rezistența la insulină, ceea ce poate afecta ovulația.

Carbohidrați complecși

Când vine vorba de alegerea carbohidraților este important să-i alegi pe cei complecși. Aceștia conțin fibre și contribuie la îmbunătățirea digestiei. Mai mult de atât, dacă alegi cerealele integrale trebuie să știi că ele sunt surse de vitamine asociate cu fertilitatea, precum vitamina B, E și chiar fibre, toate acestea contribuind la îmbunătățirea ovulației.

Totuși, persoanele care suferă de boli hormonale, precum sindromul ovarelor polichistice, ar trebui să renunțe la alimentele care conțin gluten, deoarece sporesc inflamațiile din organism și împiedică conceperea.

Proteine

Carnea de pui, curcan, porc și vita ajută, de asemenea, la îmbunătățirea fertilității, întrucât sunt surse bogate de proteine, zinc și fier, nutrienți indispensabili pentru o sarcină sănătoasă. Așadar, îți recomandăm să consumi somon, ton și chiar sardine, aceste tipuri de pește fiind surse excelente de acizi grași omega 3 ce ajută la dezvoltarea sistemului nervos a copilului și contribuie la reducerea riscului de naștere prematură.

Credit foto: Shutterstock 

Articol citit de 566 persoane