După sarcină, pielea va suferi niște modificări ce sunt cauzate de hormoni, motiv pentru care îți propunem să descoperi câteva trucuri simple pentru a-ți îngriji pielea.
Să ai grijă de pielea ta după ce ai născut este esențial pentru a nu te confrunta cu probleme. Schimbările hormonale din timpul sarinii îți pot afecta pielea, așa că nu ezita să ții cont de aceste sfaturi.
Nu te expune la razele ultraviolete
În timpul sarcinii, pielea devine mult mai sensibilă la razele ultraviolete, motiv pentru care ar trebui să folosești cremă cu protecție solară în fiecare zi. De asemenea, după ce ai născut, te poți confrunta cu pete pigmentare pe spate, frunte, nas. Folosește cremă cu protecție solară pentru a preveni dezvoltarea acestora.
Folosește cremă hidratantă pentru piele
Hidratarea este esențială pentru a te bucura de o piele sănătoasă și catifelată. Este, însă, important să aplici cremă hidratantă atât în timpul sarcinii, cât și după ce ai născut, pentru a preveni apariția urmelor. Produsele care conțin vitamina A, E sau acid hialuronic sunt cele mai potrivite pentru tine.
Folosește săpunuri cu pH neutru
Pielea are un pH între 4,5 și 5,5, ceea ce înseamnă că este ușor acid. Pentru a preveni deteriorarea acesteia, alege săpunuri neutre, întrucât vor preveni dezvoltarea bacteriilor și vor menține un mediu acid propice pentru dezvoltarea florei.
Mănâncă sănătos
Alimentația joacă, de asemenea, un rol important în menținerea sănătății. Mai mult de atât, vitaminele, carotenoizii, flavonoide și alte extracte de plante care au proprietăți antioxidante sunt recomandate pentru menținerea sănătății pielii, motiv pentru care îți recomandăm să consumi fructe și legume.
Totodată, nu uita nici să bei cel puțin doi litri de apă pe zi. Poți, de asemenea, să consumi și ceai ori infuzii, însă neîndulcite.
Evită cafeaua, alcoolul și tutunul
Cafeaua, alcoolul și tutunul pot fi dăunătoare nu doar pentru organism, ci și pentru sănătatea pielii, întrucât sporesc procesul de îmbătrânire celulară. Mai mult de atât, potrivit studiilor efectuate de-a lungul timpului, tutunul determină îngălbenirea pielii și reducerea aportului de vitamina A și C din piele. Totodată, alcoolul determină deshidratarea și poate determina apariția ridurilor.
Articol citit de 507 persoane
Acest articol nu are comentarii!