Misiunea de părinte vine cu o mulțime de provocări și trebuie să știi că în ciuda eforturilor pe care le faci, copiii pot fi nefericiți. În articolul de astăzi, însă, îți propunem să descoperi câteva semne care îți arată că prichindelul tău este nefericit.

Potrivit specialiștilor, disconfortul fizic și problemele de somn care persistă pot fi doar câteva dintre semnele care îți pot arăta că copilul tău este nefericit.

Să găsești fericirea este mai simplu decât pare. De cele mai multe ori încercăm să demonstrăm celor din jur că suntem fericiți prin comportamente exagerate, însă nu trebuie să fie mereu așa. Uneori, acest sentiment poate lua multe forme și fiecare persoană experimentează în felul ei. Totuși, atunci când o persoană nu se simte tocmai bine, când nu e fericită, poate să fie ”trădată” de anumite semne. Pe care le pot dezvolta chiar și copiii.

Ce-i poți spune unui copil care e nefericit, află mai jos:

Pentru a ști dacă copilul tău este într-adevăr nefericit trebuie să-i observi comportamentul și să încerci să descoperi dacă există schimbări.

Află care sunt cele mai comune semne care pot arăta nefericirea, mai jos:

Nu se mai bucură la fel ca înainte

Este adevărat că interesele copiilor pot varia în funcție de vârstă, însă este important să-i analizezi atitudinea atunci când are diferite activități. O schimbare în felul în care se descurcă, precum apatie sau tristețe poate arăta că se întâmplă ceva. Ai încredere în instinctul tău.

Nu mai este interesat de joacă

Atunci când copiii sunt mici, ei își doresc foarte mult să se joace. Este felul în care comunică ei. Atunci când refuză să mai participe la astfel de activități, trebuie să iei măsuri, întrucât e clar că se întâmplă ceva.

Au probleme cu somnul și se simt bolnavi

Pe lângă cauzele naturale, problemele de somn pot să apară și atunci când copiii au probleme emoționale. De asemenea, pierderea apetitului, apariția durerilor de cap și a altor probleme de sănătate pot indica că micuțul tău este nefericit.

Sunt iritați și se plâng nonstop

Fiecare are perioadele lui de tristețe, însă atunci când copilul tău experimentează frecvent episoade de furie, de revoltă sau se plâng mereu, trebuie să iei atitudine și să ceri ajutorul unui specialist.

Nu mai obișnuiește să zâmbească

Atunci când este sănătos și se bucură de momentele petrecute alături de familie, un copil are tendința să râdă, să pară fericit. Dacă acel zâmbet a dispărut de pe chipul lui și pare singuratic, refuză să se joace cu alți copii, atunci ar trebui să iei în considerare că poate ceva îl supără, poate că este nefericit.

În astfel de cazuri este important să-l înveți să-și recunoască emoțiile și să le exprime fără teamă sau rușine. În acest fel își va dezvolta empatia și va ști cum să-și gestioneze sentimentele.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 206 persoane