Obiceiurile sănătoase sunt deprinse încă de la o vârstă fragedă, motiv pentru care este important să fii preocupată de alimentația copilului tău. Nu trebuie, însă, să pici nici în extrema cealaltă și să-l obligi să mănânce alimente care nu-i plac ori să-și termine tot din farfurie. În articolul de astăzi, însă, îți propunem să descoperi câteva alimente sănătoase, pe care copiii le vor îndrăgi. 

Indiferent de vârstă, pentru a te asigura că princhindelul tău va fi sănătos, este important să-i oferi o alimentație sănătoasă și ehilibrată, bogată în fibre, săracă în grăsimi. Este important, de asemenea, să incluzi în dietă alimente care sunt o sursă excelentă de calciu, fier, vitamine și minerale.

Care sunt cele mai bune alimente sănătoase pentru copii, află mai jos:

Mere

La fel ca și alte fructe, merele pot reprezenta o gustare excelentă. Sunt zemoase, dulci, sărace în calorii și sunt o sursă bogată de vitamina C și chiar și de fibre, dacă sunt consumate cu tot cu coajă.

Este indicat, însă, ca acestea să fie consumate proaspete, fără să fi fost curățate de coajă, pentru a-i fi păstrate valorile nutriționale.

Cereale integrale

Da, acestea pot fi incluse în dieta copiilor, însă vorbim despre acele variante de cereale sănătoase, care nu conțin zahăr adăugat. Alege cereale integrale care conțin un aport mai mare de calciu și oferă-i-le cu lapte sau alte fructe.

Ouă

Cei mai mulți dintre nutriționiști recomandă ouăle și în alimentația copiilor, deoarece sunt o sursă bogată de proteine. Totodată, ele conțin și fier, precum și alte vitamine și minerale. Pot fi incluse în dietă fierte sau sub formă de omletă.

Lapte

În timp ce unii copii par să nu se mai sature de lapte, alții evită să-l consume și aleg să bea sucuri din fructe sau chiar carbogazoase. Este important, însă, să te asiguri că aceasta nu lipsește din dietă, deoarece conține calciu, vitamina D și chiar proteine. Dacă nu-i place să-l bea simplu, oferă-i-l sub formă de smoothie, în combinație cu diferite nuci sau fructe. Cu siguranță îl va accepta.

Unt de arahide

Deși unii dintre părinți refuză să-l includă în dietă din cauza alergiilor și pentru că se crede că are un aport bogat de grăsimi, untul de arahide este o sursă excelentă de grăsimi mono și polinesaturate, care contribuie la menținerea sănătății. Acesta conține, de asemenea, vitamina A, fier, vitamina E, vitamina B6, dar și acid folic, magneziu, zinc și fier.

Semințe de floarea soarelui

Deși ai fi tentată să crezi că un consum de semințe de floarea soarelui ar putea fi un obicei prost, în realitate, semințele de floarea soarelui, care nu conțin o cantitate mare de sare, sunt benefice pentru sănătate. Ele conțin grăsimi polinesaturate și mononesaturate, dar și fier, vitamina E, magneziu, fosfor, zinc și folați.

 Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 849 persoane