Ligia Pop este raw food chef, gazda show-ului TV online „Ligia’s Kitchen“ şi „De vorbă cu Ligia“, organizează anual expoziţii raw food naţionale şi susţine demonstraţii culinare cu preparate de acest fel. A mai scris două cărţi pe aceeaşi temă: Reţete Vegane Fără Foc (Curtea Veche Publishing, 2012), Deserturi pentru Părinţi şi Copii Sănătoşi.
Autoarea este licenţiată în muzică a Universităţii de Arte „George Enescu“ din Iaşi, e profesoară de pian şi creatoarea metodei inovative de pian „Paşi în Lumea Muzicii“.
Ligia Pop a adunat în această carte sfaturi şi instrucţiuni pentru creşterea seminţelor germinate sub formă de vlăstari, doze naturale concentrate de proteine, vitamine, minerale şi enzime care vor fi uşor de asimilat şi de folosit în corpul nostru.
Germenii şi vlăstarii au ocupat un loc important în alimentaţia oamenilor încă din vechime. Se menţionează că popoarele asiatice îi consumau încă din anul 3000 î.H., păstrând tradiţia alimentară până în zilele noastre.
„Hrana să vă fie medicament.“ — Hippocrate