Bebelușii și copiii au pielea foarte sensibilă, motiv pentru care are nevoie de îngrijire riguroasă pentru a-și păstra sănătatea.

Pielea bebelușilor este delicată și fină, motiv pentru care în ritualul de îngrijire trebuie să incluzi produse care nu conțin parfum, coloranți sau alte substanțe nocive. Astfel, în articolul de astăzi îți propunem să descoperi cele mai eficiente trucuri de îngrijire.

Folosește șervețele umede

Șervețelele umede sunt cei mai buni prieteni ai bebelușilor când vine vorba de curățarea pielii, motiv pentru care ar trebui să le folosești de fiecare dată când nu ești acasă. Alege, însă, unele care nu conțin parfum, dar au un adaos de substanțe emoliente, precum mușețel ori aloe. De asemenea, nu aplica presiune atunci când le folosești.

Folosește o cremă hidratantă

În primele luni de viață nu sunt recomandate cremele hidratante, deoarece pielea bebelușilor absoarbe substanțele foarte repede. Le poți hidrata pielea, în schimb, cu ajutorul uleiului de migdale.

Evită parfumul

Evită să pui parfum pe pielea micuților. Le poți parfuma, în schimb, hainele ori părul. În acest fel, pH-ul pielii lor nu se va modifica și nici nu vor apărea reacții alergice.

Curăță-le unghiile

Să le tai unghiile copiilor mici poate fi o adevărată provocare, deoarece se mișcă în permanență. Totuși, va trebui să te mobilizezi pentru a evita să se rănească singuri. În plus, există la îndemâna oricui diferite unghiere potrivite bebelușilor.

Evită expunerea la soare

Bebelușii cu vârste mai mici de șase luni n-ar trebui să fie expuși direct la soare, întrucât pielea lor este în continuă dezvoltare. Ulterior, însă, folosiți în permanență cremă cu factor de protecție UV, pălărie și hainuțe, pentru a evita arsurilor. Totodată, evitați expunerea la soare în jurul prânzului, când razele sunt mult prea puternice.

Folosește săpun cu pH neutru

Săpunul cu pH neutru și antibacterian, fără parfum, în schimb, este perfect pentru bebeluși și copii. Celelalte, care conțin chimicale sau parabeni pot determina reacții alergice.

Șampon

În ceea ce privește alegerea șamponului potrivit pentru copilul tău, în primele luni de viață acesta nu este o necesitate. Ulterior, însă, specialiștii recomandă folosirea unui produs care nu conține silicon ori sulfați. De asemenea, sunt anumite produse care nu fac spumă, evitând astfel iritarea ochilor.

Apa micelară

Pentru că nu conține alcool, conservanți, parfumuri și alte substanțe nocive, apa micelară este esențială pentru îngrijirea pielii copiilor. O poți folosi chiar pentru curățarea zonei după schimbarea scutecelor.

Articol citit de 166 persoane