Introducerea alimentelor solide poate fi o provocare pentru orice mămică, însă în articolul de astăzi îți propunem să descoperi câteva rețete simple și nutritive pentru bebeluși.
Să gătești pentru bebelușul tău nu este atât de complicat precum crezi. Este, însă, important să-i oferi copilului tău alimente sănătoase, proaspete, care să-i ofere nutrienții de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios. Iar piureurile de fructe ori din legume vor fi, fără doar și poate, o alegere inspirată.
Rețete simple și nutritive pentru bebeluși
Piure de mazăre
Mazărea conține o cantitate mare de vitamina A, C, fier, calciu și, de asemenea, sunt o sursă bogată de proteine. Trebuie doar să le fierbi câteva minute, iar apoi să le pasezi bine. Ai grijă, trece piureul printr-o sită, pentru că pot rămâne coji de la mazăre, ce pot fi periculoase pentru copii.
Piure de banane
Cea mai simplă masă pe care o poți pregăti pentru copilul tău este piureul de banană. Bananele conțin potasiu, fier și, în plus, sunt ușor de digerat. Potrivit unui studiu publicat în Alimentary Pharmacology și Therapeutics, fibrele ajută la creșterea florei microbiotice din intestine, îmbunătățind astfel digestia.
Piure de avocado
Considerat o sursă de grăsimi sănătoase și recomandat chiar și bebelușilor, avocado ajută la dezvoltarea psihică și a creierului. Conține folați, fibre, potasiu, vitamina C și fier, iar cea mai simplă modalitate de a-l prepara este să-l zdrobești cu o furculiță ori să-l treci prin blender cu puțină apă.
Piure de morcovi
Nu este niciun secret că morcovii conțin antioxidanți și vitamine, în special vitamina A. Pentru a prepara acest piure, curăță morcovii, taie-i cubulețe, iar apoi fierbe-i în apă, până când devin moi. Trece-i prin blender și adaugă puțină apă, pentru a obține consistența dorită.
Totodată, atunci când îi oferi mâncare copilului tău nu uita să te asiguri că preparatul nu este mai cald decât temperatura corpului lor. De asemenea, pune mâncarea în farfurie, doar cantitatea pe care crezi că o va consuma, întrucât alimentele pot acumula bacterii atunci când intră în contact cu saliva bebelușilor.
Articol citit de 188 persoane
Acest articol nu are comentarii!