Consumul moderat de miere naturală, de calitate bună, are numeroase beneficii pentru sănătatea copiilor, motiv pentru care îți recomandăm să le descoperi în articolul de mai jos.

Despre beneficiile pe care le are mierea asupra sănătății s-a vorbit mult de-a lungul timpului, însă trebuie să știi că aceasta este recomandată și copiilor care au vârste de peste un an. Nutriționiștii recomandă consumul unei lingurițe cu miere pe zi, pe stomacul gol, întrucât ajută la creșterea nivelului de glucoză din sânge și are, de asemenea, și alte beneficii, pe care le poți descoperi mai jos:

Previne anemia

Mierea naturală, fără substanțe adăugate ori zahăr, este o sursă bogată de fier, un mineral al cărui deficit poate provoca anemia. Astfel, consumată constant, mierea poate ajuta la prevenirea anemiei la copii și poate ajuta, de asemenea, și la întărirea sistemului imunitar.

Îmbunătățește calitatea somnului

Mierea de salcâm conține, printre altele, și magneziu, un mineral care ajută la îmbunătățirea calității somnului, mai ales atunci când persoana în cauză de confruntă cu probleme ale somnului. Mai mult de atât, combinată cu metalonină, miere ajută la îmbunătățirea somnului, care este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copilului.

Crește senzația de vitalitate

Mierea ajută, de asemenea, la prevenirea senzației de oboseală, în special în perioadele de stres ori atunci când se face trecerea dintre anotimpuri, însă totodată, acest ingredient minune sporește și vitalitatea copiilor, ajutându-i să-și îmbunătățească activitatea fizică și perfomanța în activitățile zilnice.

Previne apariția unor probleme respiratorii

Consumul regulat de miere este asociat cu reducerea riscului de apariție a infecțiilor tractului respirator, întrucât ajută la întărirea sistemului imunitar. Este, însă, indicat să incluzi în dietă și alimente bogate în vitamina C și zinc, pentru menținerea sănătății. Totodată, mierea ajută la ameliorarea durerilor de gât și tusea, fapt pentru care experții în medicină naturopată recomandă consumul de lapte îndulci cu miere.

Are proprietăți antibacteriene

Totodată, mierea este recunoscută pentru proprietățile antibateriene și antimicotice. Ajucă la reglarea tranzitului intestinal, îmbunătățind digestia și, totodată, previne gastrita, grație aportului de probiotice și bifidobacterii ori lactobacili.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 186 persoane