Să te odihnești bine în timpul sarcinii poate fi o adevărată provocare pentru femeile care urmează să devină mame, însă trebuie să știe că există o soluție - perna pentru sarcină este ideală pentru a te ajuta să dormi în cea mai comodă poziție, întrucât este concepută special pentru a susține modificările care apar în această perioadă.

Gândite special pentru a se mula după forma corpului care suferă modificări în timpul sarcinii, pernele de sarcină sunt eficiente mai ales în ultimul trimestru, întrucât le ajută pe viitoarele mame să găsească o poziție confortabilă de somn.

Cele mai multe femei care sunt însărcinate se confruntă cu dureri și disconfort în timpul sarcinii, însă o astfel de pernă oferă sprijin și confort pe tot parcursul nopții. Mai mult de atât, aceasta ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, precum și la ameliorarea crampelor date de picioare ori a durerilor pelvisului.

în același timp, pernele de sarcină te împiedică să te foiești în timpul somnului, ceea ce te va ajuta să te odihnești mai bine și poate fi spălată cu ușurință în mașina de spălat.

Pernele de sarcină sunt de mai multe tipuri, după cum poți să descoperi mai jos:

Pernă sub formă de C

Cea mai comună pernă de sarcină este cea sub formă de C, fiind realizată din spumă. Aceasta se adaptează în funcție de burtă și te ajută să combați durerile apărute în diferite zone. Aceasta are o dimensiune mică, este ușor de depozitat și o poți folosi chiar și după nașterea copilului.

Pernă sub formă de U

Această pernă sub formă de U are o dimensiune mai mare față de celelalte, întrucât a fost gândită pentru a-ți susține întreg corpul. Aceasta te va ajuta să dormi pe o parte și contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui. În plus, limitează mișcările în timpul somnului, ajutându-te să dormi liniștită.

Indiferent de perna de sarcină pe care o alegi să folosești, alimentația și hidratarea sunt pași esențiali pentru a-ți păstra sănătatea și, de asemenea, pentru a avea un somn odihnitor.

Articol citit de 138 persoane