Mulți dintre oameni se întreabă de ce este bine să consume ciocoalată neagră. Tocmai de aceea, în articolul de astăzi îți propunem să descoperi care sunt beneficiile pe care le are asupra sănătății.

Să te bucuri de o ciocolată bună este, fără doar și poate, una dintre cele mai mari plăceri. Totuși, mulți se îndoiesc de ciocolata neagră, însă savoarea acesteia, alături de beneficiile pe care le are asupra sănătății, ar trebui să te determine să o consumi mai des.

Potrivit specialiștilor, ciocolata neagră este obținută dintr-o selecție din cea mai bună cacao din lume, fără a-i adăuga alte ingrediente. Cea mai bună ciocolată neagră conține cel puțin 75 la sută cacao. Aceasta conține, printre altele, și flavonoide și epicatechine, care au rolul de a menține sănătatea cardiovasculară.

Studiile de specialitate au arătat, de asemenea, că ciocolata neagră este o sursă bogată de triptofan, un aminoacid care ajută la reglarea neurotransmițătorilor, precum a serotoninei. Conține, de asemenea, vitamina A, B, dar și minerale, precum magneziu, zinc, calciu și alți nutrienți.

În ceea ce privește beneficiile pe care le are asupra sănătății, ciocolata neagră este o sursă bogată de antioxidanți, motiv pentru care previne îmbătrânirea prematură, dar și deteriorarea celulelor cauzată de radicalii liberi.

Totodată, ciocolata neagră are efecte protectoare asupra inimii. Grație conținutului bogat de antioxidanți, ciocolata neagră ajută la prevenirea formării grăsimilor pe artere și reduc densitatea colesterolului rău din sânge - LDL.

Ciocolata neagră ajută, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății mentale. Mai exact, grație conținutului de teobromină și de cafeină, aceasta ajută la îmbunătățirea memoriei. De asemenea, triptofanul regăsit în ciocolată stimulează producția de endorfine, un neurotransmițător care determină starea de plăcere și fericire. Așadar, aceasta reduce și riscul de a suferi de depresie.

Un alt beneficiu al ciocolatei negre este faptul că are un conținut bogat de vitamina A și flavonoide, antioxidanți care sporesc elasticitatea pielii și combat ridurile fine.

În același timp, ciocolata neagră favorizează pierderea în greutate, însă este important să fie consumată cu moderație. Potrivit specialiștilor, aceasta oferă senzația de sațietate, astfel că nu este necesar să consumi multe gustări între mese.

Ciocolata neagră îți conferă, printre altele, și un boost de energie, astfel că specialiștii în nutriție îți recomandă să mănânci ciocolată neagră în fiecare zi, dacă îți dorești, dar este important să-ți controlezi porțiile.

Articol citit de 779 persoane