Copiii au nevoie de o alimentație echilibrată și sănătoasă pentru a se dezvolta armonios, iar peștele n-ar trebui să lipsească din meniul lor. Conține o cantitate mare de nutrienți, este bogat în iod, astfel că are numeroase proprietăți asupra sănătății. Totuși, să convingi un copil să mănnce pește poate fi o adevărată provocare.

Dacă te numeri printre părinții care trăiesc adevărate provocări atunci când încearcă să-și convingă copiii să mănânce pește îți propunem să descoperi câteva modalități prin care îți poți ușura misiunea. Așadar, este musai să-ți folosești creativitatea și imaginația atunci când vine vorba de pregătirea unor mese atractive.

Ce beneficii are peștele asupra sănătății copiilor

Potrivit nutriționiștilor, peștele trebuie să se regăsească în meniul copiilor, întrucât conține iod, care ajută la reducerea riscului de apariție a accidentelor cerebrale, dar și a altor răni în timpul copilăriei. Consumul de pește reduce, de asemenea, nivelul de trigliceride din sânge și îmbunătățește tensiunea arterială în cazul adulților.

Totodată, peștele conține proteine și acizi grași, precum Omega 3, dar și vitamina A, D, E, fier, caldiu și zinc, toate ajutând la dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Cum poți să-ți convingi copilul să mănânce pește, află mai jos:

Oferă-i pește de la un an

Dacă vrei să gătești pește pentru copilul tău ar trebui să-l fierbi sau să-l pregătești la cuptor. Este, însă, important să aștepți până când împlinește cel puțin 12 luni pentru a-l introduce în alimentație. De asemenea, este musai să porți o discuție înainte cu pediatrul și să alegi cu el tipurile potrivite copilului tău.

Gătește-i pește tocat

O altă modalitate prin care îți poți convinge copilul să mănânce pește este să-l toci și să-l prepari sub formă de chifteluțe. Le poți da și forme distractive, precum pește, stea de mare ori scoici.

Gătește pizza ori paste cu pește

Dacă încerci să-ți convingi copilul să mănânce pește atunci poți încerca să gătești paste ori pizza cu pește. Spre exemplu, poți adăuga ton în paste sau somon. Cu siguranță va fi o idee bună, iar copilul tău va adora preparatul.

Evită tipurile de pește care conțin oase

Ca să previi eventuale incidente neplăcute ar trebui să eviți să le dai copiilor tipuri de pește care au oase. Pot refuza să le consume ulterior dacă sunt protagoniștii unui episod neplăcut, întrucât au memorie uimitoare.

Condimentează bine peștele

Peștele poate avea un miros neplăcut, fapt pentru care îți recomandăm să-l condimentezi cu lămâie, ierburi aromatice și ulei de măsline.

Articol citit de 138 persoane