Recunoscut pentru micronutrienții pe care-i conține, castravetele a stârnit, de-a lungul timpului, numeroase discuții printre mămici. Când și cum este bine să fie acesta introdus în alimentația bebelușului îți propunem să descoperi în articolul de mai jos.
Potrivit nutriționiștilor, castravetele este o sursă bogată de minerale, printre care sodiu, potasiu, fosfor, dar și vitamine, precum vitamina K. Acesta conține flavonoide și tanini, niște antioxidanți recunoscuți pentru capacitatea de a stimula imunitatea. Totuși, în cazul bebelușilor, castravetele este asociat cu un disconfort abdominal. Tocmai de aceea, experții în nutriție recomandă ca acesta să fie introdus în dieta bebelușilor după vârsta de nouă luni, însă doar sub fiert și sub formă de piure.
Castravetele crud, în schimb, este indicat copiilor odată ce au împlinit 12 luni. Atunci, aceștia au mai mulți dinți, iar sistemul lor digestiv este mai bine dezvoltat.
Castravetele este recomandat bebelușilor întrucât este o sursă bogată de apă și ajută la hidratare. De asemenea, dacă un bebeluș suferă de constipație, consumul de lichid poate ajuta la îmbunătățirea sănătății.
De asemenea, conform Fundației de Nutriție spaniole, castravetele conține vitamina C, acid folic, vitamina K, magneziu , potasiu și mangan. În plus, în combinație cu alte fructe, precum merele sau perele, acesta va contribui la alimentația sănătoasă a bebelușului.
Experții în nutriție susțin că acesta este și o sursă bogată de folat, un nutrient esențial în dezvoltarea bebelușului, deoarece ajută la întărirea țesuturilor și a articulațiilor. De asemenea, consumat cu coajă, acesta poate combate afecțiuni cronice, precum diabet ori boli de inimă.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă, însă, consumul de castravete proaspăt. Astfel, odată ce copiii sunt pregătiți să mănânce singuri și au dinți, ei pot consuma castravete proaspăt. Este recomandat, însă, să optați pentru variante bio, care nu conțin pesticide ori alte substanțe.
De asemenea, înainte de a consuma castravetele, acesta este bine să fie spălat bine.
În plus, ține cont de regula de așteptare de 3-5 zile, pentru a verifica dacă există reacții alergice. Așadar, atunci când decizi să-i introduci în dietă castravetele nu-i oferi și alte alimente.
Articol citit de 951 persoane
Acest articol nu are comentarii!