Consumul de ceai este recomandat pentru copii și adulții de toate vârstele, însă în cazul femeilor însărcinate, acesta ar putea prezenta un risc. Care sunt tipurile de ceai recomandate în timpul sarcinii îți propunem să afli în articolul de mai jos.

Femeile însărcinate au tendința să consume ceai în încercarea de a combate disconfortul resimțit. Ele trebuie, însă, să fie atente la tipurile de ceai pe care aleg să le consume, întrucât anumite infuzii pot avea efecte adverse.

Potrivit specialiștilor în nutriție, o cană de ceai pe zi în timpul zilei nu este dăunătoare, însă este indicat să știi care sunt plantele care îți sunt recomandate în timpul sarcinii.

Corpul unei femei trece prin schimbări importante în timpul sarcinii, mai ales din cauza apariția unor noi organe, precum placenta. Tocmai de aceea, este foarte important să ai grijă ce infuzii consumi în primul trimestru al sarcinii, întrucât atunci dezvoltarea fetusului este foarte sensibilă.

Așadar, care sunt tipurile de ceai recomandate femeilor însărcinate, află mai jos:

  • Ceai de mentă - această plantă a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri pentru ameliorarea colicilor și este recomandată și femeilor însărcinate, întrucât pregătește sânii pentru alăptare.
  • Ceai de lămâiță - ajută la ameliorarea senzațiilor de arsură din esofag, greață, dar și insomnie și alte probleme digestive.
  • Ceai de ghimbir - ajută la ameliorarea greței și a vărsăturilor.
  • Ceai de rozmarin - poate ameliora durerile în gât, insomnia și stresul.
  • Ceai de valeriană - ajută la relaxare și chiar îmbunătățește tonusului muscular
  • Ceai de lămâie - ajută la ameliorarea disconfortului digestiv și la relaxarea musculară.

Este, însă, indicat să nu consumi mai mult de o cană de ceai pe zi.

În același timp, pe parcursul sarcinii nu sunt recomandate ceaiurile de mușețel, de Aloe Vera sau de pelin, care ar putea duce chiar la avort spontan, din cauza activării fluxului sanguin uterin.

Totodată, dacă obișnuiești să consumi o cantitate mare de lichide, trebuie să știi că în timpul sarcinii ai voie să bei în voie apă plată, apă minerală, dar și lapte, care este o sursă bogată de calciu, vitamina D, proteine și magneziu.  

Articol citit de 128 persoane