Dacă ai un copil de un an de zile și treci printr-o perioadă în care refuză să mănânce alimentele pe care altădată le consuma cu drag, nu trebuie să intri în panică. Această lipsă de apetit este complet normală.

Obiceiurile alimentare ale copiilor se schimbă după ce au împlinit un an. Tocmai de aceea, ei pot refuza să consume anumite alimente pe care în alte dăți le preferau. Potrivit specialiștilor, această lipsă de apetit este asociată cu schimbările mentale.

După vârsta de un an, metabolismul copiilor încetinește, iar activitatea psihică sporește, ceea ce îi va oferi un boost de energie.

Așadar, dacă copilul tău mănâncă mai puțin nu ar trebui să te îngrijorezi. Potrivit statisticilor, aproximativ 30 la sută dintre copiii cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani se confruntă cu astfel de probleme.

Ce poți să faci în această situație, află mai jos:

Rămâi calmă și ai răbdare

Relația dintre părinți și copii îi va ajuta la modelarea comportamentului alimentar. Așadar, ar fi bine să eviți tensiunile, întrucât nu vor aduce nimic bun. Potrivit specialiștilor, pentru ca un copil să accepte să mănânce un aliment nou este indicat să i-l oferi de cel puțin 5-10 ori în timp. Este posibil ca preferințele lor alimentare să se schimbe de la o zi la alta.

Oferă-i o alimentație variată

Mulți dintre oameni preferă anumite alimente, însă ar trebui să avem grijă de copiii noștri și să le oferim alimente variate. Doar în acest fel organismul lor va primi nutrienții de care are nevoie pentru a se dezolta optim.

Nu-i forța

Să-ți forțezi copilul să mănânce nu va fi niciodată o idee bună. Nu este indicat nici să-l ameninți ori să-l mituiești. Oferă-i hrană și lasă-l pe el să decidă ce sau cât mănâncă. Orice presiune poate avea consecințe negative în perioada următoare.

Articol citit de 111 persoane