Să fii însărcinată nu este deloc ușor, iar atunci când ești însărcinată cu gemeni trebuie să știi că alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății tale, dar și în dezvoltarea copiilor.
În timpul unei sarcini cu gemeni este important să mănânci bine, pentru a acoperi nutrienții de care are nevoie organismul tău, dar și al copiilor aflați în dezvoltare.
Multe femei însărcinate cu gemeni se întreabă dacă trebuie să mănânce mai mult. Ei bine, specialiștii susțin că nu ai nevoie să-ți sporești nivelul de calorii. Este, însă, important să-ți urmezi instinctul în ceea ce privește apetitul. Este adevărat că în trimestrul al treilea de sarcină vei fi tentată să mănânci mai mult, însă până atunci nu trebuie să te forțezi să mănânci mai mult. De asemenea, este important să ai setat un program bine stabilit de mese - iar trei mese principale și două gustări sunt suficiente.
Ce faci dacă nu ți-e foame? Ei bine, apetitul este strâns legat de nivelul de energie din organism. Așadar, în primul trimestru de sarcină, grețurile și episoadele de vomă pot fi responsabile de lipsa de apetit. În această perioadă poți consuma ghimbir sau poți să dizvoli pudră de ghimbir în apă care te va ajuta să te simți bine.
De asemenea, în timpul unei sarcini gemelare sunt esențiale suplimentele alimentare, precum acidul folic. În ceea ce privește nivelul de calorii, din trimestrul al doilea de sarcină este indicat să consumi 400 de calorii în plus.
Ca să mănânci bine este important să incluzi în dietă alimente proaspete, precum legume, pește, carne de pui sau curcan, ouă și produse lactate, care ar trebui să existe în dietă din abundență. Este, de asemenea, indicat să renunți la alimentele procesate, dar și să eviți alcoolul și substanțele toxice, precum tutun ori droguri. Cafeina și anumite ceaiuri ar trebui, de asemenea, să fie consumate cu moderație.
Totodată, sarcina gemelară este foarte extenuată, motiv pentru care ai nevoie de un boost de energie pentru a duce sarcina la bun sfârșit. De aceea, experții în nutriție îți recomandă să consumi alimente bogate în calciu, acid folic, vitamina K și fier, precum spanac și alte legume cu frunze verzi.
Printre alimentele permise se numără și papaya, humus, care conține fibre și proteine, dar și iaurtul, care este o sursă bogată de calciu, ajutând la întărirea oaselor și la dezvoltarea structurii scheletice a fătului.
Articol citit de 222 persoane
Acest articol nu are comentarii!