Uleiurile esențiale sunt cunoscute pentru proprietățile terapeutice încă din cele mai vechi timpuri, iar acestea au beneficii chiar și asupra copiilor și bebelușilor. Care sunt acestea, îți propunem să le descoperi în articolul de mai jos.

Obținute din plante aromatice, uleiurile esențiale au fost folosite la nivel mondial pentru dezinfectare, pentru relaxare, dar și pentru proprietățile antiinflamatorii. În ultimii ani, ele au devenit și mai populare, iar experți le recomandă chiar și pentru bebeluși și copii.

Care sunt beneficiile pe care le au asupra acestora, află mai jos:

Au puteri vindecătoare

Potrivit specialiștilor, există unele uleiuri esențiale care pot avea efecte vindecătoare. Spre exemplu, uleiul de măceșe este recomandat a fi aplicat pe cicatrici și vergeturi, având puterea de a le vindeca. Ba mai mult, acesta ajută la combaterea leziunilor acneice.

Au efecte relaxante

Câteva picături de ulei esențial turnat în apa de baie poate face minuni pentru bebeluși. Spre exemplu, uleiul esențial de sunătoare este recunoscut pentru efectele calmante, întrucât ajută la reducerea nivelului de adrenalină serică.

Are proprietăți antibacteriene

Unele uleiuri esențiale, precum uleiul de cocos ajută la dezinfectarea rănilor. La fel și uleiul esențial de arbore de ceai verde, întrucât are efecte antiseptice, antimicrobiene și antiinflamatorii.

Ajută la hidratarea pielii

Aplicat pe piele, chiar și în cazul bebelușilor, uleiul esențial de avocado hidratează în profunzime, fiind bogat în vitamina A, E și, în plus, conține acizi grași care ajută la hrănirea pielii.  De asemenea, uleiul esențial de mușețel ajută la hidratarea pielii, însă este musai să utilizați întotdeauna uleiuri esențiale pure, organice, care nu și-au pierdut calitățile terapeutice.

Ajută la tratarea vânătăilor și a contuziilor

Unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru tratarea vânătăilor și a contuziilor este, fără doar și poate, uleiul de arnică. Doar câteva picături aplicate pe zona afectată vor preveni formarea unui hematom. Totodată, acesta îmbunătățește circulația și ameliorează durerea.

Ajută la îmbunătățirea somnului

Uleiul esențial ajută, de asemenea, la îmbunătățirea somnului copiilor. Doar 2-3 picături de lavandă puse într-un difuzor vor fi de ajuns pentru ca aceștia să se relaxeze și să adoarmă mai repede. De asemenea, uleiul de sunătoare este eficient în această privință, iar uleiul esențial de maghiran poate calma anxietatea și reduce stresul. În plus, parfumul său este foarte plăcut.

Articol citit de 210 persoane