Dacă îți dorești ca în viitorul apropiat să ai un copil și ai început deja să te pregătești pentru o sarcină, îți recomandăm să descoperi care sunt sfaturile de care să ții cont în această perioadă plină de provocări.

Mergi la consiliere preconcepție

Cu 60-90 de zile înainte de a încerca să rămâi însărcinată, programează-te la un specialist. În cadrul unei ședințe veți discuta despre planificarea sarcinii, dar îți va recomanda și anumite analize și tratamente, spre exemplu pentru anemie, în cazul în care suferi.

Fă-ți analizele anuale

Înainte de a rămâne însărcinată este indicat să-ți faci toate analizele recomandate. Mergi, de asemenea, și la dentist, întrucât anumite infecții nu pot fi tratate în timpul sarcinii.

Verifică-ți tiroida

Multe femei din ziua de astăzi se confruntă cu probleme ale tiroidei, motiv pentru care ar trebui să mergi la un consult înainte de a rămâne însărcinată. O disfuncție a acesteia te poate împiedica să rămâi însărcinată ori poate spori riscul de avort spontan.

Ai grijă de alimentație

Cu trei luni înainte de a rămâne însărcinată este indicat să iei acid folic ori alte vitamine, însă aceste lucruri le vei stabili doar cu medicul ginecolog. Totodată, în această perioadă este indicat să fii atentă la ceea ce mănânci. Alege alimente sănătoase, care te pot ajuta și să slăbești și nu uita nici să reduci stresul. Doar atunci când vei fi liniștită cu tine planurile tale de a rămâne însărcinată nu vor eșua.

Alege un medic de încredere

Să fii însărcinată nu e deloc ușor, motiv pentru care ai nevoie de un medic cu care să fii pe aceeași lungime de undă. Alege un specialist care să-ți fie alături și care să te poată sfătui atunci când treci prin momente delicate.

Totodată, partenerul tău ar trebui să-și facă și el un set de analize, dar și să fie atent la alimentație, întrucât unele alimente pot reduce calitatea spermatozoizilor, îngreunând astfel șansele de a concepe un copil.

Articol citit de 432 persoane