Să-ți convingi copilul să mănânce mai multe legume poate fi o adevărată provocare, însă cu aceste rețete simple, misiunea ta va deveni rapid mai ușoară.
Așadar, dacă îți dorești ca prichindelul tău să consume mai multe legume, alege să-i gătești următoarele rețete.
Ardei umplut cu carne și orez:
Ai nevoie de:
- o ceașcă de orez alb
- o ceapă
- 300 de grame de carne de pui/curcan
- doi căței de usturoi
- două linguri de pastă de tomate
- o ceașcă de boabe de porumb
- șase ardei grași
Mod de preparare:
Fierbe orezul în apă cu sare, iar între timp taie ardeii pe jumătate și îndepărtează-le semințele.
Taie ceapa sub formă de cubulețe mici, iar apoi călește-o puțin cu carnea. Adaugă pasta de tomate și porumbul.
Ulterior, după ce carnea s-a gătit bine, pune orezul bine stors și amestecă bine. Condimentează după gust, iar apoi umple ardeii.
Coace ardeii pentru 5-10 minute, iar deasupra poți să razi brânză.
Ardei umpluți cu ouă și cartofi
Dacă copilul tău adoră cartofii, dar tu îți dorești să mănânce mai multe legume îți propunem să încerci această rețetă.
Ai nevoie de:
- doi ardei grași
- un cartof
- două ouă
- parmezan ras
- câteva fire de pătrunjel
Mod de preparare:
Taie ardeii pe jumătate, iar apoi îndepărtează-le semințele.
Pune ardeii într-o tavă de copt și lasă-i la copt pentru 20 de minute.
Între timp, curăță cartoful și taie-l cubulețe. Prăjește-le în puțin ulei, până capătă o culoare arămie.
Scoate ardeii din cuptor, sparge câte un ou în fiecare, iar apoi pune deasupra parmezan ras și pătrunjel tocat mărunt. Lasă la copt pentru alte 15 minute.
Servește ardeii cu cartofi prăjiți.
Paste cu sos de ardei
Dacă vrei să înlocuiești sosul de roșii cu ceva care are un gust unic, atunci trebuie să încerci o rețetă de paste cu sos de ardei.
Ai nevoie de:
- doi ardei grași
- doi căței de usturoi
- o ceapă
- ulei de măsline
- lapte
- smântânăă
- oregano, după gust
- sare și piper, după gust
- 300 grame de paste
Mod de preparare:
Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a găti această rețetă este să coci ardeii pentru 15 minute.
Ulterior, taie sub formă de felii subțiri cățeii de usturoi, dar și ceapa și călește totul în ulei de măsline.
Trece prin blender ardeii copți și legumele sotate, împreună cu o ceașcă de lapte și două linguri de smântână.
Fierbe pastele în apă cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj, după care strecoară-le și amestecă-le cu sosul obținut.
Amestecă bine, condimentează cu sare, piper și oregano după gust ori cu alte condimente, iar apoi presară parmezan ras.
Articol citit de 208 persoane
Acest articol nu are comentarii!