Constipația este, fără îndoială, o problemă cu care se confruntă mulți copii și care îi îngrijorează pe părinți. Aceasta poate fi tratată cu ușurință prin schimbarea dietei, motiv pentru care îți propunem să descoperi care sunt alimentele pe care ar trebui să le consume.

Constipația în rândul copiilor este o problemă de sănătate frecvent întâlnită. Ea poate fi, însă, tratată prin alimentație. 

Care sunt alimentele pe care ar trebui să le consume, află mai jos:

Fructe

Unul dintre nutrienții de bază pentru tratarea acestei patologii sunt fibrele. Așadar, fructele și legumele sunt bogate în suubstanțe care ajută la creșterea volumului scaunului și, prin urmare, a mișcărilor intestinale peristaltice. Ele ar trebui să fie consumate zilnic, iar dacă copiii refuză să le mănânce proaspete alege să i le prepari sub formă de sucuri ori smoothie-uri.

Fulgii de ovăz

Când vine vorba de fibre un ingredient bogat în fibre sunt fulgii de ovăz. Acestea au proprietăți antiinflamatorii și pot îmbunătăți compoziția florei intestinale, care ajută la prevenirea atât a diareei, cât și a constipației.

Cereale integrale

Pe lângă fulgii de ovăz există și alte tipuri de cereale care pot ajuta la ameliorarea constipației la copii. Astfel, sunt recomandate cerealele integrale, însă nu cele rafinate. Acestea ajută, de asemenea, la prevenirea diabetului și îmbunătățește tranzitul intestinal.

Iaurt

Consumul unui pahar de iaurt pe zi ajută la îmbunătățirea microflorei și ameliorează simptomele date de constipație în rândul copiilor. Acestea conțin și o cantitate mare de probiotice - bacterii vii care colonizează tractul digestiv. În plus, iaurtul consumat de copii trebuie să aibă un nivel scăzut de zahăr.

Totodată, copii care se confruntă cu probleme digestive ar trebui să bea o cantitate mai mare de apă, precum șase opt pahare de apă pe zi.

Articol citit de 158 persoane