Quinoa are numeroase proprietăți benefice pentru organism, fiind bogat în proteine și aminoacizi, aceștia jucând un rol important în dezvoltarea creierului.
Potrivit nutriționiștilor, quinoa este un ingredient care n-ar trebui să lipsească din alimentația copiilor. Acesta nu conține gluten, este bogat în fier și proteine, motiv pentru care îți propunem să încerci aceste rețete simple, la îndemâna oricui.
Chiftele din quinoa
Ingrediente necesare:
- 150 grame de quinoa
- o ceapă
- un morcov
- un cartof de mărime medie
- o jumătate de ardei galben
- două linguri de cașcaval ras
- două linguri pesmet
- un ou
- trei căței de usturoi
- semințe de susan
- o legătură de mărar
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Spală quinoa sub jet de apă, după care pune-o la fiert în apă cu sare.
Când s-a înmuiat, amestec-o cu ceapa tocată mărunt, cu morcovul trecut prin răzătoare, cartoful ras și stors bine, precum și cu celelalte ingrediente, precum pesmet, cașcaval, usturoi, sare, piper, pătrunjel și oregano.
Formează apoi chiftelele și trece-le prin semințe de susan, după care prăjește-le în ulei ori coace-le la cuptor pentru 40 de minute.
Pui cu quinoa și curry
Ingrediente necesare:
- 200 grame de quinoa
- doi morcovi
- două cepe
- 400 grame de pui
- doi dovlecei
- o lămâie
- o linguriță de curry
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a pregăti această rețetă este să fierbi quinoa în apă caldă, după care să cureți morcovii și ceapa. Taie puiul sub formă de cubulețe și condimentează-l cu sare, piper și curry.

Într-o tigaie întinsă, pune o lingură de ulei la încins, după care călește puiul pentru câteva minute pe ambele părți. Adaugă morcovii și ceapa, iar apoi așteaptă să se înmoaie și acestea.
La final, așează quinoa în farfurii, după care pune amestecul de pui și legume și decorează cu pătrunjel tocat mărunt.
Salată mexicană de quinoa
Ingrediente necesare:
- 150 grame de quinoa
- 250 ml de apă
- o cană de fasole roșie, scursă bine
- o cană de porumb
- 10 roșii tăiate felii
- un ardei gras verde, tocat mărunt
- un avocado
- sucul obținut dintr-un lime
- o lingură de ulei
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Fierbe quinoa în apă cu sare, până când lichidul s-a evaporat complet.
Într-un bol de salată așază fasolea roșie, porumb, roșii cherry, ardei verde și quinoa și ceapa roșie. Adaugă puțin ulei și suc de lămâie și amestecă bine.
Articol citit de 107 persoane
Acest articol nu are comentarii!