Tusea seacă este o problemă cu care se pot confrunta copiii pe tot parcursul anului, motiv pentru care îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste care o pot ameliora.
Dacă te-ai întrebat de ce tusește copilul tău, aparent fără niciun motiv atunci când se trezește ori merge la somn, trebuie să știi că este vorba despre tuse seacă.
Potrivit specialiștilor, tusea seacă este o tuse neproductivă, fără expectorație, astfel că nu este eliminat mucus. Este, de asemenea, cunoscută și sub numele de tuse iritativă ori tuse nervoasă.
Tusea seacă este cauzată de cele mai multe ori de reacții alergice, de praful existent în atmosferă ori de alte chimicale, dar și de mediul uscat ori iritații cauzate de răceală, gripă, laringită ori bronșită.
Care sunt tipurile de tuse seacă în cazul copiilor:
Conform pediatrilor, tusea seacă este de două tipuri în cazul copiilor și diferă în funcție de timpul în care se manifestă. Așadar, vorbim de tuse acută, atunci când simptomele se manifestă pe parcursul a mai puțin de două săptămâni și este cazuată de o infecție a căilor aeriene dar și de cronică, atunci când se manifestă pentru 3-4 săptămâni.
Cum poți să tratezi tusea seacă în cazul copiilor:
Oferă-le băuturi reci
Băuturile reci sunt o alegere inspirată atunci când vine vorba de tusea seacă. Nu este necesar să fie prea reci, ci pur și simplu la temperatura camerei ori puțin mai reci. Sunt recomandate apa și sucurile naturale, dar nu cele obținute din citrice.
Vaporizatorul
Un vaporizator în cameră va spori nivelul de umiditate, ceea ce va umezi membranele mucoaselor căilor respiratorii, reducând astfel iritarea. Poți adăuga, de asemenea, și ulei de eucalipt, care ajută la combaterea tusei.

Băile cu aburi
Recomandate pentru combaterea tusei seci sunt, de asemenea, și băile cu aburi. Ele trebuie, însă, să dureze cel puțin 20 de minute și să fie cu apă fierbinte.
Mierea cu lămâie, aliatul de nădejde
O lingură de miere amestecată cu lămâie consumată înainte de somn poate face minuni pentru copiii care sunt copleșiți de tusea seacă. Acest amestec poate fi consumat și dimineața, pe stomacul gol. Poate fi administrat chiar și de trei ori pe zi, până la o ameliorare a stării de sănătate.
Gargara cu apă sărată
O altă modalitate prin care poți combate tusea seacă este gargara cu apă sărată. Așadar, într-o cană cu apă călduță dizolvă o jumătate de linguriță de sare și roagă-ți copilul să facă gargară. Fă și tu cu el, i se va părea distractiv, iar tusea seacă și durerile vor dispărea rapid.
Totodată, laptele încălzit consumat înainte de somn, eventual cu miere, poate ajuta la ameliorarea tusei seci. La fel de eficiente sunt și ceaiul de ghimbir, de tei, mentă, de ceapă ori siropul de ridiche neagră sau hrean. Sucul de morcovi, adorat de toți copiii, ajută, de asemenea, la ameliorarea tusei.
Articol citit de 161 persoane
Acest articol nu are comentarii!