Gastrita în rândul copiiilor se poate manifesta prin dureri abdominale, greață și lipsa apetitului, însă toate aceste simptome pot fi ameliorate cu ușurință, cu ajutorul unor remedii naturiste.
Gastrita este definită ca fiind inflamația mucoasei stomacului. Poate fi cauzată de anumite medicamente, infecții, alergii, traumatisme ori afecțiuni inflamatorii și se poate întinde pe o perioadă de o zi sau două, caz în care este acută ori pe o perioadă mai lungă, când este cronică.
Deși această afecțiune este întâlnită îndeosebi în rândul adulților, ea se poate manifesta și în rândul copiilor. Tocmai de aceea, îți propunem să descoperi câteva trucuri care te pot ajuta să o combați cu ușurință.
De obicei, gastrita în rândul copiilor este cauzată de obiceiurile alimentare proaste. Mai exact, apare atunci când copiii n-au un program de masă regulat ori consumă în exces anumite tipuri de alimente care le irită stomacul și le cauzează inflamații și dureri. Tocmai de aceea, pentru a ameliora simptomele ar trebui să fie limitat consumul de alimente bogate în zahăr, care sunt acide ori prea condimentate. De asemenea, un studiu publicat în Gastroenterology Review a arătat că includerea unor legume precum broccoli și afine pot ajuta la îmbunătățirea simptomelor asociate cu gastrita, întrucât au proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene.
Usturoi
Extractul de usturoi este, de asemenea, un remediu folosit din cele mai vechi timpuri pentru ameliorarea gastritei. Poate că nu are un gust tocmai plăcut, însă el este benefic pentru a combate bacteria H. Pylori din organsim. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești un cățel de usturoi, să-l amesteci cu puțină miere și să-l administrezi copilului. Starea lui de sănătate se va îmbunătăți rapid.

Probiotice
Consumul de probiotice ajută, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei, iar bacteriile bune regăsite în acestea pot spori rezistența organismului de a face față bacteriilor nocive.
Așadar, iaurtul, măslinele și kefirul sunt alimente care n-ar trebui să lipsească din alimentația copiilor, întrucât ajută organismul să împiedice dezvoltarea bacteriei H. Pylori.
Uleiurile esențiale
Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că uleiurile esențiale sunt eficiente pentru combaterea problemelor digestive. În plus, anumite cercetări recente au arătat că acestea ajută la inhibarea dezvoltării bacteriei H. Pylori. Spre exemplu, uleiul de usturoi ori de mentă sunt eficiente pentru îmbunătățirea digestiei.
Totodată, pentru a evita gastrita la copii este indicat ca aceștia să aibă un program regulat de mese, să fie hrăniți cu cel puțin două ore înainte de somn și să nu fie presați să mănânce prea mult..
Articol citit de 86 persoane
Acest articol nu are comentarii!