Să fii părinte nu e deloc ușor, iar această meserie vine cu o mulțime de responsabilități. Totuși, nu ezita să ceri ajutor atunci când ai nevoie.

Comunicarea poate fi dificilă atunci când ai devenit părinte de curând, așa că nu te lăsa copleșit de responsabilități și învață să ceri ajutorul celor dragi.

Cum poți să faci acest lucru, află mai jos:

Stabilește cu exactitate cei ai nevoie

Primele luni din viața unui copil pot fi stresante pentru tine, ca părinte, motiv pentru care este indicat să încerci să gândești limpede și să știi care îți sunt nevoile. Indentifică-le și cere ajutorul celor din jur. Totodată, este bine să-ți stabilești o listă de priorități.

Fă-ți o listă cu treburile pe care le ai de făcut

Înainte să te lași copleșit de sarcini, încearcă să-ți stabilești în fiecare zi o listă de ”to do”. Nu doar că te va ajuta să fii organizat, dar te va ajuta să știi care îți sunt nevoile și cum poți să le bifezi mai repede.

Alege să comanzi mâncare

Să gătești atunci când ai un bebeluș care are nevoie de atenția ta pare misiune imposibilă. Nu-ți impune să bifezi și această sarcină. Alege să comanzi mâncare, sunt nenumărate site-uri care pregătesc preparate folosind ingrediente bune, așa că nu ezita să apelezi la un asemenea serviciu. Va însemna o sarcină în minus, adică timp în plus de petrecut cu bebelușul.

Cere ajutorul familiei

Atunci când te simți copleșit, nu ezita să ceri ajutorul familie ori prietenilor. Lasă-i să stea cu bebelușul câteva ore, cât timp mergi la salon sau ieși afară ori cere-le să facă curat ori să-ți spele hainele. Orice ajutor este binevenit în această perioadă, așa că nu ezita să-l ceri.

Vorbește deschis cu partenerul tău

Să ceri ajutorul nu e deloc greșit, iar prima persoană la care trebuie să apelezi este partenerul tău. Vorbește sincer, deschis cu el, dezvăluie-i nevoile tale și găsiți timp de a vă relaxa. Este important să vă conectați unul cu celălalt, mai ales acum, dacă ați devenit părinți, potrivit terapeutului Gabrielle Applebury.

Articol citit de 270 persoane