Să te simți obosită atunci când ești la menstruație este perfect normal. Totuși, pentru un boost de energie în această perioadă sensibilă îți recomandăm câteva rețete bogate în fier.
Fierul se regăsește în celulele roșii din sânge și este responsabil de transportul oxigenului în celule și, de asemenea, de reducerea stresului oxidativ.
Totodată, pe lângă alimentele bogate în fier, trebuie să consumi alimente care conțin o cantitate mare de vitamina C, precum lămâi, portocale, ardei gras, kiwi și ananas, întrucât acestea au rolul de a spori absorbția de fier.
În ceea ce privește alimentele bogate în fier, printre acestea se numără carnea roșie, peștele, creveții, fulgii de ovăz, legume precum linte, spanac, nuci și semințe, precum migdale, fistic, pere uscate, smochine uscate și semințe de floarea soarelui.
Ce rețete bogate în fier poți să încerci în timpul sarcinii, află mai jos:
Năut sotat cu brânză și ardei gras
Ingrediente necesare:
- 300 grame de năut fiert
- 100 grame de brânză elvețiană
- doi ardei grași roșii
- ulei de măsline extravirgin
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Spală brânza elvețiană cu apă, iar apoi gătește-o cu puțin ulei, pentru a nu se lipi, într-o tigaie antiaderentă.
Între timp, spală și taie ardeii, după care sotează-i și pe ei. Când s-au înmuiat, adaugă năutul și brânza alvețiană și amestecă totul.
Condimentează după gust și servește imediat.
Orez cu creveți și scoici
Ingrediente necesare:
- 200 grame de orez brun
- 350 grame de creveți
- o ceapă
- o roșie
- 150 grame de scoici
- 400 ml de supă de pește

- ulei de măsline
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Într-o tigaie întinsă, pune o lingură de ulei și adaugă ceapa tăiată felii subțiri. Când a deveni aurie, adaugă roșiile tocate mărunt și creveții și scoicile și lasă totul la călit. Amestecă din când în când, pentru a nu se arde. Poți adăuga și puțină apă, pentru a fierbe totul.
Când apa s-a evaporat, adaugă orezul. Lasă-l să devină auriu, iar apoi adaugă supa. După 20 de minute, când orezul este gătit, îndepărtează-l de pe foc și servește-l cu pătrunjel tocat mărunt deasupra.
Articol citit de 212 persoane
Acest articol nu are comentarii!