Cum îți ajuți copilul să-și țină sub control furia – tehnici care vor da rezultate întotdeauna

Copiii nu au abilitățile necesare pentru a-și ține sub control ori regla emoțiile. Din acest motiv, atunci când sunt nervoși, ei nu știu cum să-și controleze furia și ajung să acționeze  greșit. Cum îi poți ajuta să se liniștească îți propunem să afli mai jos.

Furia este unul dintre sentimentele primare pe care le resimt ființele umane și poate fi cauzată de anumite situații pe care le trăim ori din frustrare. Aceasta apare și în cazul copiilor, iar uneori aceștia o resimt atât de intens, încât nu sunt capabili să o controleze.

Care sunt tehnicile prin care îi poți ajuta să-și țină sub control emoțiile, află mai jos:

Ajută-i să recunoască furia

Atunci când un copil este nervos este foarte dificil să comunici cu el, fapt pentru care este important să aștepți să treacă acel moment și să vorbești cu el despre ceea ce s-a întâmplat. Întreabă-l de ce a reacționat în acel mod și cum se simte acum. Doar în acest fel va ajunge să înțeleagă ce i se întâmplă.

Rămâi calmă și evită să țipi

Părinții trebuie să-și seteze niște reguli clare și trebuie să evite să-și piardă cumpătul, să țipe ori să scuture copilul. Dacă îți dorești ca fiica ori fiul tău să învețe să-și țină sub control furia, trebuie să fii un exemplu în ceea ce privește aceeași emoții. Așadar, dacă vei reacționa agresiv ori violent, copilul tău va dezvolta, de asemenea, un tantrum.

Învață copilul să reacționeze fără furie

Pentru a ajuta copilul să-și țină sub control emoțiile trebuie să-l ajuți să înțeleagă ce îi provoacă furia, să vorbești cu el despre ceea ce i se întâmplă și să-i explici că nu este corect modul în care a reacționat, dar și cum ar putea să-și îmbunătățească comportamentul.

Implică-l în diferite activități

Atunci când copilul începe să resimtă furie, îndreaptă-i atenția spre alte activități care l-ar putea bucura. Spune-i povești, fă un puzzle, uitați-vă la un film sau pictați ceva în timp ce ascultați muzică.

Învață-l tehnici de gestionare a furiei

O altă modalitate prin care îl poți ajuta să-și gestioneze furia este să-i prezinți exercițiile de respirație. Vorbește-i despre diferența dintre emoții și comportament și stabiliți niște reguli pe care să le respectați atunci când apare furia.

Evită desenele violente

Pentru a preveni comportamentul agresiv, evită să-l lași să privească emisiuni în care este promovat comportamentul agresiv. De asemenea, nu-i permite nici astfel de jocuri, întrucât nu vor face decât să-i înrăutățească comportamentul.

Articol citit de 188 persoane