Atunci când ești însărcinată este important să fii atentă la alimentație și chiar la ceea ce bei, întrucât în acest fel îi vei conferi organismului nutrienții de care are nevoie pentru dezvoltarea bebelușului.

Nevoile tale nutriționale depind, evident, de fiecare organism, însă este sarcina fiecărei femei de a se alimenta corect și de a consuma băuturi sănătoase și nutritive. Tocmai de aceea ți recomandăm câteva rețete de smoothie-uri, care nu sunt doar nutritive, ci și delicioase.

  • Smoothie cu ghimbir și măr

Acest smoothie este ideal pentru a ameliora senzația de rău de dimineața care apare, de obicei, în primul trimestru de sarcină. Îl poți consuma în orice moment al zilei și ai nevoie de:

- două mere mici
- 400 ml de apă ori suc de mere
- două linguri de suc de lămâie
- o lingur ghimbir ras
- o jumătate de mango

Mod de preparare:

Spală fructele cu grijă, după care amestecă totul în blender, până obții o pastă omogenă. Servește smoothie-ul imediat, iar dacă îți dorești să fie mai dulce, adaugă o linguriță de miere.

  • Smoothie cu pere și banana

Acest smoothie cremos este recomandat oricărei femei însărcinate, fiind bogat în fibre. Este, de asemenea, recomandat și femeilor care se confruntă cu constipația. Totodată, acest smoothie conține o cantitate mare de fibre, motiv pentru care poate îmbunătăți calitatea florei microbiene.

Ingrediente necesare:
- 300 ml de lapte de cocos
- două linguri de unt de arahide
- 150 grame de prune
- o jmătate de banană

Mod de preparare:

Pentru a prepara acest smoothie trebuie doar să adaugi toate ingredientele în blender, iar apoi să amesteci pentru câteva minute. Îl poți servi și cu cuburi de gheață.

  • Smoothie bogat în fier

Acest smoothie combină alimente bogate în fier și vitamina C, care permit absorbția de nutrienți. Acesta ajută nu doar la întărirea sistemului imunitar, potrivit unui studiu publicat în revista Nutrients, dar ajută și la reducerea riscului de a contracta anumite boli infecțioase.

Ingrediente necesare:

- 100 ml de suc de portocale
- 100 ml de apă
- 50 grame de spanac
- o jumătate de rădăcină de sfeclă roșie
- trei curmale tăiate

Mod de preparare:

Trece totul prin blender până obții o pastă cremoasă, iar apoi consumă amestecul imediat.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 1065 persoane