Cât de importantă este hidratarea în cazul copiilor. Idei de meniu în sezonul cald

Să-ți hidratezi organismul în sezonul cald este esențial, însă trebuie să știi că acest proces este valabiil și pentru copiii, care sunt și mai vulnerabili în această perioadă.

Dacă adulții aleg să consume cantități mai mari de apă ori includ în dietă mai multe fructe și legume, trebuie să știi că și copiii au nevoie de schimbări în ceea ce privește dieta în sezonul cald.

Așadar, potrivit nutriționiștilor, în sezonul cald aceștia ar trebui să aibă în dietă alimente care conțin o cantitate mare de apă.

Pepenele verde sau galben, sparanghelul, legumele verzi, dar și produsele lactate, precum laptele, carnea de pui, peștele și ouăle n-ar trebui să lipsească din alimentația copiilor.

De asemenea, consumul de lichide este important și în cazul lor. Dacă evită să bea apă, le poți da diferite ceaiuri ori apă în care pui diferite fructe, precum căpșuni, castravete ori alte fructe. Poți, de asemenea, să decorezi paharul cu umbreluțe inedite, ce vor atrage atenția prichindeilor imediat.

Idei de meniu pentru copii în sezonul cald:

Mic dejun - un pahar cu lapte sau lapte cu fulgi de ovăz și pudră de cacao ori iaurt natural cu fructe de pădure

Gustare - Toast cu unt de arahide și felii de banane

Prânz - salată de quinoa cu linte, roșii, avocado, morcovi și caise. Băutură: apă cu lămâie, piersică și cimbru

Gustare - Toast cu hummus

Cină - Un bol de gazpacho cu legume și crutoane și limonadă cu pepene cu lime și mentă 

De asemenea, în sezonul cald este important să te asiguri că copilul tău este îmbrăcat corespunzător. Așadar, atunci când temperaturile din termometre urcă prea mult, alege să-ți îmbraci copilul în haine lejere, cât mai deschise la culoare și din materiale sută la sută naturale, precum bumbac sau in.

Totodată, dacă copilul tău nu consumă suficientă apă implică-l în activități distractive, cu ajutorul cărora îl vei stimula să consume o cantitate mai mare de apă. Poți, de asemenea, să faci un tabel cu zilele săptămâni, în care să pui buline ori abțibilde de câte ori acesta bea apă.

Articol citit de 104 persoane