Descrisă ca fiind cea mai frecventă formă de intoleranță alimentară, intoleranța la lactoză este o afecțiune ce este caracterizată de incapacitatea de a digera și absorbi lactoza, fapt ce se manifestă prin apariția unor simptome gastrointestinale. Așadar, cea mai simplă modalitate prin care poți să depistezi intoleranța la lactoză în cazul copiilor este să fii atentă la simptomele pe care le prezintă.
Potrivit specialiștilor, este important să observi dacă copii se confruntă cu diaree, acesta fiind cel mai comun semn al intoleranței la lactoză. De asemenea, copiii preșcolari pot să prezinte și dureri abdominale, distensia abdominală și chiar balonare.
De asemenea, flatulența, greața, crampele, erupțiile cutanate și răcelile frecvente sunt alte simptome ale intoleranței la lactoză, însă ele depind foarte mult și de cantitatea de lactoză ingerată.
În general, lactoza se regăsește în lapte, iar experții pun intoleranța la lactoză pe seama incapacității intestinului de a o digera și de a o transforma în glucoză și galactoză. Potrivit unor statistici, aproape 80 la sută dintre populația globală suferă de intoleranță la lactoză.
Pentru a reduce disconfortul cauzat de intoleranța la lactoză este indicat să optați pentru lapte fără lactoză și, de asemenea, să eliminați din dietă alimentele care conțin lactoză, precum lapte, zer, brânză dulce, să fie eliminate din alimentație. De asemenea, ei n-ar trebui să consume nici unt, înghețată, dar nici ciocolată.
Este, însă, permis consumul de carne de pui ori pește, precum ton, sardine ori somon, fructe de mare, ouă, ciuperci, fructe, dar și legume ca broccoli, salată verde, spanac ori varză.
Totodată, specialiștii în nutriție recomandă suplimentele care conțin calciu și vitamina D, pentru a preveni apariția fracturilor și a altor probleme. De asemenea, copiii mici poți consuma lapte fortificat cu vitamina D.
Odată eliminate alimentele bogate în lactoză din dietă, problemele gastrointestinale, precum balonare, flatulență, diaree și greață, vor fi ameliorate.
Articol citit de 198 persoane
Acest articol nu are comentarii!