Adevărul despre băile în lapte matern pentru bebeluși. Cât de benefice sunt pentru sănătate 

Despre spălatul bebelușilor în lapte s-a vorbit mult de-a lungul timpului, această procedură fiind un remediu terapeutic folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru a combate anumite afecțiuni ale pielii. Află tot ce trebuie să știi despre beneficiile băilor în lapte, mai jos.

Alăptarea nu este singura modalitate prin care bebelușul tău se poate bucura de efectele benefice ale laptelui. Să-l speli în lapte poate fi extrem de util, întrucât te va ajuta să combați anumite afecțiuni ale pielii, precum pielea uscată, care apare de obicei din cauza scutecelor, dar și acneea ori eczema. 

Să-i oferi bebelușului tău o baie în lapte nu înseamnă că trebuie să umpli cada cu lapte, ci trebuie doar să adaugi un pic, spre exemplu un pahar cu lapte, în apa de baie a acestuia. 

Laptele matern conține nutrienți, vitamine și grăsimi care sunt eficiente nu doar pentru a spori dezvoltarea sistemului imunitar, ci și pentru a combate anumite afecțiuni ale pielii. 

”Nu e o surpriză că laptele matern poate fi benefic pentru piele. Anticorpii din laptele matern pot ajuta la combaterea iritațiilor minore ale pielii și pot trata infecțiile. De aceea este bine să pui un pic de lapte matern în ochi, atunci când există o iritație ori poți să-l folosești pentru a trata iritațiile cauzate de scutece.”, atrage atenția pediatra Tanya Altmann, conform parents.com. 

Laptele matern poate fi utilizat pentru a combate pielea uscată, dar și pentru a trata anumite probleme, precum acneea bebelușilor, tăieturile minore, eczemele, iritațiile cauzate de scutece, dar și înțepăturile de insecte. 

Ce trebuie să faci pentru a-i oferi copilului tău o baie cu lapte, află mai jos:

Umple cada cu apă călduță, așa cum faci de obicei, după care adaugă 150-300 ml de lapte matern. Așază bebelușul în apă și lasă-l să petreacă cât mai mult timp acolo. 

Ulterior, spală-l așa cum îl speli de obicei, după care șterge-l cu un prosop și aplică o cremă hidratantă. 

În ceea ce privește intervalul de timp la care ar trebui să-i faci bebelușului baie cu lapte, experții sunt de părere că este suficient o dată sau de două ori pe săptămână.

Dacă obișnuiți să păstrați lapte matern la congelator,atunci ar trebui ca înainte de a-l folosi pentru baie să-l decongelați. În acest fel, veți putea controla mai bine temperatura apei. Chiar și laptele expirat poate fi folosit, cât timp încă miroase frumos.

Articol citit de 123 persoane