Cicatricile, acele semne inestetice de pe piele, sunt întâlnite frecvent în rândul copiilor, care se rănesc mereu. Există, însă, numeroase remedii naturiste ce pot fi folosite pentru a hidrata pielea și pentru a reface țesutul pielii.

De ce apar cicatricile

Cauzate de acnee, de tăieturi adânci, de exces de colagen ori de articulații, cicatricile sunt extrem de inestetice și sunt cauzate de mai multe probleme.

Spre exemplu, cicatricile cauzate de acnee sunt provocate de coșuri ori pustule, care lasă pielea inestetică. De cealaltă parte, cicatricile de la tăieturi sunt caracterizate ca fiind rezultatul unei răni ori intervenții chirurgicale. Uneori, acestea pot lăsa o linie albă, subțire, care poate să dispară, însă, în timp.
Gel de Aloe vera

Aloe vera este una dintre plantele care este recunoscută pentru proprietățile și nutrienții ce ajută la refacerea țesutului pielii. Tocmai de aceea, specialiștii în medicină naturopată îți recomandă să tai frunzele plantei, să le lași câteva minute pentru a elibera un lichid gălbui, iar apoi folosește acel gel din interior pentru a-l aplica pe rană ori cicatrice. De asemenea, poți folosi și creme care conțin aloe vera, ele fiind utile pentru vindecarea acestora.

Ce alte remedii naturiste poți folosi pentru vindecarea rănilor și a cicatricilor, află mai jos:

Ulei de măceș

Potrivit experților în medicină naturopată, uleiul de măceș ajută la vindecarea rănilor și a cicatricilor. Tot ce trebuie să faceți este doar să masați pielea cu acest ulei, care va ajuta la ”uscarea” rănii și, implicit, la vindecarea ei.


Masaj cu albuș de ou

Recunoscut pentru proprietățile de vindecare a rănilor este și albușul de ou. De aceea, puteți folosi o dischetă demachiantă pe care o puteți înmuia în albuș de ou bătut bine și aplică pe piele. Lasă să acționeze pentru câteva minute.

Miere

Totodată, mierea este un alt ingredient care ajută la îmbunătățirea aspectului pielii. Aplică miere pe zonele afectate de cicatrici și masează ușor. Așteaptă să acționeze pentru 20 de minute, după care clătește cu apă călduță.

Mix cu suc de lămâie, miere, ulei de migdale

O altă modalitate pentru a spori vindecarea rănilor și a cicatricilor este să prepari un mix cu suc de lămâie și miere.

Ai nevoie de:

  • o lingură de miere
  • o lingură de suc de lămâie
  • o lingură de ulei de migdale
  • o lingură de lapte

Amestecă toate ingredientele bine, aplică apoi pe cicatrice, după care lasă să acționeze pentru 15 minute. Clătește cu apă caldă.

Ulei de arbore de ceai

Pentru a trata cicatricile poți folosi și ulei de arbore de ceai. Acesta conține numeroși compuși, ceea ce ajută la vindecarea acestora mai repede și, în plus, previne infecția. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați câteva picături de ulei de arbore de ceai și să masați ușor.

Articol citit de 319 persoane