Durerile de burtă sunt frecvente în rândul copiilor cu vârste cuprinse între patru și opt ani, iar de obicei sunt cauzate de dietă, stres și de dezvoltarea mult prea rapidă. Cum poți ameliora aceste dureri cu ajutorul remediilor naturiste, îți recomandăm să afli în articolul de mai jos.

Ceai de mușețel

Specialiștii în nutriție recomandă ceaiul de mușețel pentru ameliorarea durerilor de burtă, întrucât are proprietăți antiinflamatorii și sedative, ceea ce ajută la ameliorarea disconfortului abdominal. De asemenea, ceaiul de mușețel ajută la relaxarea mușchiul tractului digestiv superior, ușurând contracțiile ce transportă alimentele prin stomac și prin intestinul subțire și, în același timp, ameliorând spasmele și crampele abdominale.

Ghimbir

Este în regulă să-i oferi copilului tău apă minerală când îl doare stomacul, însă ceaiul de ghimbir, proaspăt preparat, este un remediu mult mai eficient pentru ameliorarea durerilor. acesta conține gingerol, un antioxidant puternic, ce ajută la scăderea efectelor nocive date de radicalii liberi și, în plus, are proprietăți antiinflamatorii.

Ceai de mentă

Un alt remediu pentru ameliorarea durerilor de stomac este ceaiul de mentă. Aceasta are un efect calmant asupra mușchilor stomacului, potrivit studiilor de specialitate și, în plus, sporește producția de bilă, care este folosită de organism la digestie. În cazul în care copilul refuză să consume ceaiul de mentă îi puteți oferi o bomboană de mentă.

Aplică căldură

O altă modalitate de a ameliora durerile burtă este să așezi o sticlă cu apă caldă pe burtica celui mic ori un prosop încălzit cu fierul de călcat. Căldura sporește circulația sângelui și poate ameliora percepția senzației de durere.

Oferă-i o gustare

Dacă copilul tău are un apetit sporit chiar dacă se confruntă cu dureri de stomac, atunci îi poți oferi niște gustări, precum pâine prăjită, paste, fulgi de ovăz, iaurt sau orez. Acestea nu irită mucoasa stomacului și sunt ușor digerate. Tocmai de aceea, nutriționiștii recomandă evitarea mâncărurilor care conțin sosuri sau condimente.

Oferă-i iaurt

Aliat de nădejde în ceea ce privește ameliorarea crampelor stomacului este iaurtul. Acesta ajută și la combaterea diareei, întrucât conține bacterii bune, sporesc digestia. Este, însă, indicat iaurtul natural.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 690 persoane