Insuflarea unor obiceiuri bune de igienă încă de la o vârstă fragedă este importantă pentru menținerea sănătății, dar și pentru menținerea stării de bine, motiv pentru care îți recomandăm să ții cont de câteva reguli simple care pot contribui la setarea acestora.

Niște obiceiuri mici, banale, precum spălatul pe mâini ori perierea dinților, sunt foarte importante pentru menținerea sănătății și pot preveni anumite vizite la medic.

Ce poți face pentru a le insufla copiilor niște reguli simple de igienă personală, află mai jos:

Insistă să se spele pe mâini

Copiii ar trebui să se spele pe mâini des, întrucât sunt expuși virușilor și bacteriilor, motiv pentru care se pot infecta mai repede, mai ales că ei obișnuiesc să ducă mâinile la ochi des ori să-și pună degetele în gură.

Așadar, copiii ar trebui să se spele pe mâini de fiecare dată înainte de masă, după ce au mers la baie, după ce au atins un animal, după ce au strănutat ori tușit, dar și după ce au venit acasă de la joacă.

Învață-i să folosească hârtie igienică umedă

Acest tip de hârtie igienică au aceleași beneficii ca și șervețelele umede, dar se dezintegrează rapid în toaletă, la fel ca și hârtia obișnuită.

Aceasta curăță, însă, mai bine și poate reduce riscul de a dezvolta dermatită.

Insistă să se spele pe dinți de trei ori de zi.

În copilărie, dinții ar trebui să fie spălați de îndată ce au început să erupă. Astfel, cu cât îi înveți mai din timp să se spele pe dinți, cu atât copiii se vor obișnui mai repede cu acest obicei. De asemenea, limba ar trebui să fie curățată și ea, pentru a evita mirosurile neplăcute din gură.

Schimbarea zilnică a lenjeriei

Generarea unui obicei banal precum schimbarea zilnică a lenjeriei este important pentru evitarea infecțiilor. Tocmai de aceea, chiar și copiii ar trebui să-și schimbe lenjeria zilnic, precum și hainele. Aceștia trebuie, de asemenea, să-și facă baie sau duș zilnic. Un astfel de obicei poate face parte din rutina de somn.

Curățarea picioarelor

Bacteriile se pot acumula și pe picioare în cazul copiilor sau la subraț, motiv pentru care aceștia trebuie să învețe să-și curețe bine aceste zone. De asemenea, nici unghiile nu ar trebui să fie neglijate, întrucât acolo pot ajunge numeroase bacterii.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 339 persoane