Despre ananas se știe foarte bine că este o sursă excelentă de vitamine și minerale, însă poți să consumi acest fruct și în timpul sarcinii? Află răspunsul, în articolul de mai jos.
Potrivit nutriționiștilor, ananasul contribuie la îmbunătățirea digestiei și este cunoscut pentru aportul bogat de vitamine și antioxidanți. Acesta este, de asemenea, considerat a fi un superaliment, motiv pentru care în articolul de astăzi îți propunem să descoperi dacă este recomandat sau nu în timpul sarcinii.
Care sunt beneficiile ananasului pentru sănătate
Studiile de specialitate efectuate de-a lungul timpului au arătat că ananasul are proprietăți diuretice, motiv pentru care previne retenția de lichide, care apare, de obicei, în timpul sarcinii.
Totodată, ananasul conține o cantitate mare de vitamina C, un nutrient responsabil de întărirea sistemului imunitar, ceea ce înseamnă că ajută la reducerea riscului de apariția a unor boli infecțioase.
De asemenea, ananasul este o sursă excelentă de fitochimicale care au proprietăți antioxidante. Aceste elemente ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care sunt responsabili de declanșarea multor boli.
Este bine sau nu să mănânci ananas în timpul sarcinii?
Potrivit specialiștilor în nutriție, ananasul poate avea beneficii în cazul femeilor însărcinate. Spre exemplu, acesta conține vitamina B1, care este responsabilă de dezvoltarea sistemului nervos și a inimii, vitamina C, care ajută la întărirea sistemuluiimunitar, predum și fier, care este important pentru dezvoltarea armonioasă și pentru menținerea sănătății ochilor. Manganul, în schimb, care se regăsește în ananas, ajută la menținerea sănătății oaselor, iar vitamina B6 reduce riscul de apariție a anemiei.

Ba mai mult, fiind un aliment versatil, ananasul poate fi consumat atât proaspăt, ci și combinat cu iaurt ori preparat sub formă de smoothie-uri. Totodată, dacă preferi mâncărurile mai exotice, poți combina ananasul cu puiul ori îl poți așeza pe pizza.
Este, însă, recomandat să evitați siropul de ananas, deoarece poate conține o cantitate prea mare de zahăr, ceea ce poate duce la declanșarea diabetului gestațional sau chiar la afectarea dezvoltării fetusului.
Ananasul nu este recomandat nici persoanelor care au un stomac sensibil, deoarece poate determina arsuri sau reflux gastroesofagian.
Potrivit studiilor de specialitate, în alimentația unei femei însărcinate se pot regăsi și alte fructe, precum mere, portocale, caise, fructe de mango, dar și legume, precum spanac ori cartofi dulci.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 6475 persoane
Acest articol nu are comentarii!