Dermatita seboreică sau mătreața, așa cum mai este cunoscută, este o problemă cu care se confruntă chiar și copii, fapt pentru care astăzi îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste ce te pot ajuta să o combați cu ușurință.

Mătreața este o problemă cu care se confruntă atât copiii, cât și adulți, indiferent de vârstă. Nu este o boală, ci este o problemă ce poate fi tratată cu ușurință, cu ajutorul unor remedii naturiste.

De obicei, mătreața la copii poate fi recunoscută cu ușurință de cojile albe ori galbene ce apar pe scalp. Chiar și bebelușii se pot confrunta cu această problemă, iar uneori poate fi însoțită de o roșeață a zonelor afectate, precum și de apariția unor cruste ori mâncărimi, ce pot fi uneori foarte intense.

Cum poți să combați mătreața la copii, află mai jos:

Perie-i părul în fiecare zi

Indiferent dacă prichindelul tău are părul lung sau scurt, alege să i-l perii în fiecare zi, mai ales înainte de a i-l spăla, pentru a elimina eventuale coji.

Folosește un șampon potrivit

Fii atentă la produsele de îngrijire pe care le folosești pentru copilul tău. Alege un șampon ce nu conține substanțe nocive sau prea agresive, iar dacă mătreața nu dispare, cere sfatul pediatrului. Îți poate prescrie un produs special, care conține sulfură de seleniu, acid salicilic ori ketoconazol. De asemenea, o variantă eficientă ar fi să-i speli copilului părul de două ori pe săptămână, intercalând șamponul blând cu cel antimătreață.

Nu folosi balsam de păr, măști sau produse grase

Acestea pot spori mătreața și, mai mult de atât, pot determina deteriorarea părului copilului. Totodată, o idee bună pentru a combate mătreața ar fi să-i faci masaj capilară cu un șampon ce conține aloe vera. Acesta elimină bacteriile și depozitele de grăsimi.

Folosește ulei de ricin și vitamina A

Un alt remediu naturist ce combate mătreața la copii este amestecul de ulei de măsline și vitamina A. Amestecă aceste două ingrediente în părți egale, după care aplică pe scalp și lasă să acționeze pentru zece minute. Șamponează ca de obicei, cu un produs special pentru copii, după care clătește în profunzime. Atenție: pentru rezultate optime folosiți acest remediu naturist de cel puțin trei ori.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 295 persoane