Aftele la bebeluși sunt caracterizate ca fiind acele pete albicioase ce se regăsesc la nivelul mucoasei bucale. Cu alte cuvinte, acestea sunt descrise ca fiind o infecție micotică, care este frecvent întâlnită în rândul copiilor.

Potrivit specialiștilor, aftele la bebeluși se manifestă prin apariția unor puncte albe pe cerul gurii, în interiorul obrajilor și pe limbă, prin apariția unor semne de sângerare ale acestor puncte, dar și prin durerea resimțită în zona aftelor. Totodată, copiii care se confruntă cu afte manifestă o iritabilitate crescută și nu pot mânca din cauza durerii.

Totuși, există câteva remedii naturiste pe care le poți încerca pentru ameliorarea aftelor la veveluși.

Apa sărată

Nu doar că acționează ca un antiseptic, dar are capacitatea de a ameliora simptomele neplăcute date de afte. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o linguriță de sare într-o ceașcă de apă caldă, după care să înmoi dischete din bumbac în acest amestec și să aplici pe zonele afectate.

Bicarbonat de sodiu

De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la ameliorarea simptomelor date de afte. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o linguriță de bicarbonat de sodiu într-o ceașcă cu apă caldă, iar apoi să înmoi o dischetă din bumbac și să tamponezi zonele afectate. Poți, de asemenea, să aplici și pastă pe sfârcuri înainte de a alăpta. Cu siguranță îl va ajuta pe bebeluș.

Ulei de cocos

Potrivit specialiștilor în medicină naturopată, uleiul de cocos este o sursă bogată de acid caprilic, un ingredient care ajută la ameliorarea simptomelor determinate de afte. La fel ca și în cazul de mai sus, înmoaie dischete din bumbac în ulei de cocos și aplică pe zonele afectate. Asigură-te, însă, că bebelușul tău nu este alergic la cocos.

Iaurt

Iaurtul natural este o sursă excelentă de bacterii cunoscute sub numele de probiotice, care pot crea un echilibru în cavitatea bucală a bebelușului, oprind răspândirea aftelor. Așadar, hrăniți-vă bebelușul cu iaurt natural, iar dacă este prea mic pentru a mânca alegeți să aplicați iaurt pe zonele afectate cu un tampon din bumbac.

Totodată, pentru a ameliora durerea cauzată de afte poți opta pentru preparate pe bază de glicerină, precum glicerină boraxată.

 

De asemenea, este important să te asiguri că bebelușul nu bagă mânuțele murdare în gură și să menții igiena cavității bucale, ștergându-i gingiile cu o compresă înmuiată în glicerină boraxată sau mușețel.

Articol citit de 152 persoane