Bogați în vitamine și minerale, morcovii n-ar trebui să lipsească din alimentația copiilor. De aceea, îți propunem să descoperi câteva rețete de morcovi care ajută la îmbunătățirea vederii, precum și la dezvoltarea armonioasă a prichindeilor.

Mulți dintre părinți sunt îngrijorați atunci când copiii lor refuză să mănânce legume. Îți propunem, însă, să descoperi niște rețete cu morcovi delicioase.

Conform nutriționiștilor, morcovii au numeroase beneficii pentru vedere și sănătate și, în plus, sunt bogați în iod, vitamine și betacaroten. Mai mult de atât, grație culorii deosebite, aceștia sunt atractivi pentru copii.

Supă de morcovi și curry

Ingrediente necesare:

- 400 grame de morcovi

- o lingură de amidon de porumb

- un cățel de usturoi

- o linguriță de chimen

- o lămâie

- 50 ml de lapte

- o lingură de pudră de curry

- 80 ml de apă

- sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Curăță morcovii, după care spală-i bine și taie-i sub formă de cubulețe de mărime medie.

Fierbe apă într-o oală adâncă, iar când a dat în clocot adaugă morcovii și lasă-i pentru 15 minute.

Într-un pahar, adaugă 150 ml de apă și diluează amidonul de porumb.

Pune în blender morcovii, cățelul de usturoi, uleiul, curry, sucul de lămâie și amestecul de apă cu amidon și amestecă bine, până obții o pastă cremoasă.

Servește supa cu crutoane delicioase.

Crochete de cartofi cu morcovi

Ingrediente necesare:

- un cartof mare

- un morcov

- un ou

- 100 grame de pesmet

- 25 grame de mozzarella

- sare și piper, după gust

- o linguriță de pudră de ceapă

- o linguriță de pudră de usturoi

- o linguriță de boia

Mod de preparare:

Pune cuptorul la preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Curăță cartoful și morcovul și taie-i în bucăți mari, după care trece-i printr-un robot de bucătărie.

Ulterior, într-o tigaie întinsă, pune o linguriță de ulei, adaugă legumele și sotează-le pentru cinci minute.

Într-un bol mare, amestecă legumele cu oul, pesmetul, mozzarella, pudra de ceapa pudră, pudra de usturoi, boiaua, sarea şi piperul. Omogenizează bine, iar apoi formează crochete mici, de formă dreptunghiulară.

Unge-le cu puțin ulei și dă-le la cuptor pentru 10 minute. După 10 minute întoarce-le și pe cealaltă parte și lasă-le la rumenit.

Tort de morcovi

Ingrediente necesare:

- 350 grame de morcovi

- 300 grame de făină albă

- patru ouă

- 300 grame de zahăr

- 200 ml de ulei vegetal

- o linguriță de bicarbonat de sodiu

- o linguriță de praf de copt

- un praf de sare

- o linguriță de scorțișoară

- două lingurițe de esență de vanilie

- o jumătate de cană de suc de ananas

Ingrediente necesare pentru cremă:

- 60 grame de unt

- 250 grame de cremă de brânză

- 100 grame de zahăr tos

- o linguriță de esență de vanilie

- suc de lămâie

Mod de preparare:

Pune cuptorul la preîncălzit la 180 grade Celsius, iar apoi unge două tăvi de copt cu puțin ulei și așează hârtie de copt.

Într-un bol mare, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara.

Într-o tigaie, pune la încins trei linguri de zahăr, iar când s-a topit adaugă nucile tocate mărunt. Amestecă bine, iar apoi lasă-le la răcit.

Într-un alt bol, amestecă cu mixerul ouăle cam un minut, după care adaugă zahărul și continuă să mixezi. Adaugă uleiul și esența de vanilie, după care amestecă morcovii și nucile caramelizate.

Împarte totul în două straturi și coace totul pentru 30 de minute.

Amestecă toate ingredientele pentru cremă, după care umple blaturile și ornează tortul cu nuci caramelizate și marțipan.

Articol citit de 17 persoane