Umflarea picioarelor, în special a gleznelor, este un fenomen întâlnit în timpul sarcinii și se manifestă în cazul celor mai multe dintre gravide. Acesta provoacă, însă, un disconfort, motiv pentru care îți recomandăm să descoperi care sunt remediile pe care le poți încerca.

Vremea călduroasă, alimentația haotică, consumul exagerat de cafea, lipsa de apă și statul în picioare sunt doar câteva dintre cauzele ce pot determina umflarea picioarelor în timpul sarcinii.  Cum poți să combați această problemă, află mai jos:

Redu consumul de sare

O modalitate simplă, prin care poți combate umflarea picioarelor, este să reduci consumul de sare, care de multe ori  determină reținerea de apă în corp. De asemenea, este important să eviți alimentele procesate, care conțin un sodiu. De asemenea, evită să adaugi sare în mâncare. Folosește condimente, precum rozmarin, cimbru și oregano, pentru a da savoare preparatelor.

Sporește aportul de potasiu

Carența de potasiu poate determina, de asemenea, umflarea picioarelor.  Așadar, în timpul sarcinii trebuie să incluzi în alimentație preparate care conțin o cantitate mare de potasiu, precum cartofi dulci, banane, spanac, prune, portocale, morcovi, fructul pasiunii, iaurt, sfeclă roșie, somon, linte.

Redu consumul de cafeină

Să bei cafea ocazional în timpul sarcinii nu e greșit, însă consumul exagerat poate avea efecte nocive asupra sănătății, dar poate determina și umflarea piciaorelor. Cafeina are efecte diuretice, ceea ce te poate face să mergi la baie mai des. Tocmai de aceea, este indicat să consumi cafea defeinizată cu lapte sau ceai de mentă, care îți poate da un boost de energie.

Bea mai multă apă

În timpul sarcinii este indicat, de asemenea, să bei o cantitate mai mare de apă. Te va ajuta să nu te deshidratezi. Experții recomandă să consumi cel puțin 10 pahare cu apă pentru a ajuta rinichii să funcționeze optim și să elimine toxinele din organism.

Poartă haine confortabile

Nu în ultimul rând, în timpul sarcinii este indicat să porți haine confortabile. Așadar, alege să porți rochii lejere sau colanți cu cardigane lungi în sezonul rece, ambele combinații te pot ajuta să ai un look chic.

Totodată, pentru a evita umflarea picioarelor este indicat să te plimbi. Mersul timp de 5-10 minute pe zi te poate ajuta să-ți îmbunătățești circulația sângelui și poate reduce umflarea picioarelor.

Articol citit de 314 persoane