Multe dintre femeile care își doresc să devină mame aleg să-și schimbe obiceiurile din dorința de a concepe mai repede, însă și bărbații ar trebui să facă niște schimbări dacă îți doresc să devină tați.

De obicei, atunci când un cuplu începe să-și dorească un copil, femeia este cea care face schimbări în ceea ce privește stilul de viață, întrucât doar așa va spori șansele de a rămâne însărcinate. Totuși, potrivit specialiștilor, și bărbații trebuie să facă anumite schimbări.

Care sunt acestea, află mai jos:

Renunță la tutun

Țigările conțin toxine periculoase pentru sănătate, niciuna dintre acestea nefiind benefice pentru sănătate. Iar specialiștii atrag atenția că acestea nu au nicio șansă de a ajuta în dezvoltarea celulelor ori de a îmbunătăți funcționarea sistemelor reproductive.

Potrivit studiilor de specialitate, fumatul în sarcină este periculos indiferent că acest viciu îl are o femeie sau bărbatul care își dorește să aibă un copil.

Reduc consumul la cofeină

Studiile de specialitate au arătat că bărbații care consumă mai mult de 265 mg de cafeină pe zi au șanse mari de a reduce fertilitatea. Ca să înțelegi despre ce vorbim, un espresso conține aproximativ 100 mg de cofeină. Așadar, bărbații care își doresc să devină tați ar trebui să reducă consumul de cofeina.

Iau vitamine

În timp ce femeile includ în dieta lor alimente care conțin acid folic ori suplimente alimentare, bărbații ar trebui, de asemenea, să ia suplimente alimentare care conțin vitamine și minerale, pentru a spori șansele de a avea un bebeluș sănătos. Potrivit studiilor de specialitate, carența de acid folic din organism poate spori șansele ca fătul să prezine cromozomi anormali.

Dorm bine și fac sport

Stresul afectează atât bărbații, cât și femeile în diferite forme. Atunci când vrei o familie, însă, te poți confrunta cu stres. Tocmai de aceea este indicat să dormi bine și să faci sport pentru a te asigura că ai mai multe șanse de a deveni tată.

Totodată, bărbații ar trebui să renunțe și la consumul de alcool, dar și să meargă la un control medical pentru a se asigura că sunt sănătoși.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 156 persoane