Copiii trebuie să mănânce sănătos încă de la o vârstă fragedă, iar astăzi îți propunem să descoperi trei rețete simple, pe care le poți pregăti acasă.
Brioșe din frittata cu legume
Ingrediente necesare:
- două linguri de ulei de măsline
- un cățel de usturoi
- o jumătate de dovlecel mare, ras
- 100 grame de frunze de spanac
- 30 grame de mazăre congelată
- patru ouă mari, bătute bine
- 40 grame de brânză Cheddar
Mod de preparare:
Pune cuptorul la preîncălzit la 180 de grade Celsius, iar apoi unge cu ulei ori unt o tavă de brioșe.
Într-o tigaie întinsă, pune puțin ulei de măsline, iar apoi adaugă usturoiul tocat mărunt, dovlecelul ras și frunzele de spanac tăiate grosier. Amestecă în permanență, pentru a nu se lipi. Adaugă apoi mazărea congelată și continuă să amesteci până când se înmoaie boabele.
Într-un bol separat, bate ouăle cu sare, după care adaugă legumele și ouăle. Pune mixul în tava de brioșe și coace-le pentru 18-20 de minute, până brioșele sunt aurii.
Brioșe cu roșii și bacon
Ingrediente necesare:
- trei fâșii de bacon afumat, tocat mărunt
- o lingură de ulei de măsline
- 125 grame de făină integrală
- o linguriță de praf de copt
- un ou
- 50 grame de unt
- 100 ml de lapte
- trei roșii cherry
- 30 grame de brânză Cheddar
- 50 grame de morcovi tăiați bețișoare, pentru servit
Mod de preparare:
Pune cuptorul la preîncălzit la 200 grade Celsius, iar apoi unge o tavă de brioșe cu unt.

Într-o tigaie întinsă, călește puțin baconul tocat fâșii.
Într-un bol, amestecă făina și praful de copt, iar apoi bate bine oul cu untul și cu laptele. Adaugă apoi ingredientele uscate, printre care și baconul și făina.
Toarnă amestecul în tava de brioșe, iar apoi pune deasupra roșii cherry și brânza Cheddar.
Servește brioșele cu bețișoare din morcovi. Copiii le vor adora.
Brioșe cu pește și broccoli
Ingrediente necesare:
- două ouă
- 40 grame de făină
- 40 grame de iaurt
- două linguri de ulei de măsline
- 50 grame de pește - somon sau păstrăv
- 70 grame de broccoli
Mod de preparare:
Pune cuptorul la preîncălzit la 180 de grade Celsius, după care ocupă-te de compoziție.
Bate ouăle cu un praf de sare și amestecă-le bine cu iaurtul și cu uleiul, iar apoi încorporează făina. Adaugă și peștele gătit, tocat mărunt.
Unge tava de brioșe, iar apoi toarnă amestecul în ele. Pune deasupra broccoli fiert, iar apoi lasă totul la copt pentru 20 de minute.
Servește brioșele imediat.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 254 persoane
Acest articol nu are comentarii!