În rândul copiilor, atât simptomele cauzate de diabet de tip 1, cât și cele determinate de diabetul de tip 2 pot trece cu ușurință neobservate, fapt pentru care îți recomandăm să nu le ignori.

Potrivit Asociației Americane de Diabet, aproximativ 283 000 de persoane cu vârste sub 20 de ani sunt diagnosticate cu diabet în fiecare an, iar numărul acesta este în creștere.

De cele mai multe ori, simptomele determinate de diabet la copii sunt ignorate de părinți ori sunt puse pe seama altor afecțiuni, lucru ce e total greșit. Care sunt acestea, află mai jos:

Schimbări în ceea ce privește alimentație și somn

Potrivit Asociației Americane de Diabet, oamenii care suferă de diabet au tendința de a bea mai multă apă decât în mod normal. Această afecțiune îți poate cauza o senzație de sete ori chiar de foame, indiferent cât de des te-ai hrăni ori hidrata, fapt pentru care nu ignora aceste semne.

Fluctuații în greutate

Schimbările în ceea ce privește greutatea sunt specifice diabetului, mai ales când vine vorba de slăbit. Potrivit Mayo Clinic, slăbirea neintenționată poate fi un simptom al diabetului.

Mersul mai frecvent la baie

Dacă copilul tău merge mai des la baie, iar acest obicei este asociat cu un consum mai mare de apă, atunci ar trebui să privești acest obicei ca pe un semn de îngrijorare. De asemenea, schimbări în culoarea ori mirosul urinei ar trebui, de asemenea, să te convingă să ceri ajutorul unui specialist. Poate fi vorba de diabet de tip 1.

Probleme de stomac

Conform CDC, persoanele care suferă de diabet se pot confrunta cu greață, stări de vomă ori dureri de stomac. Aceste simptome gastrointestinale sunt specifice diabetului de tip 1.

Vedere încețoșată

Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate determina inflamarea cristinalinului, ceea ce poate determina apariția vederii încețoșate. Astfel, copiii pot întâmpina probleme de concentrare.

Amorțeală sau furnicături

Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate provoca neuropatie diabetică, care este o formă de afectare a nervilor. Aceasta se poate prezenta sub mai multe forme, inclusiv senzația aceea de ”ace” în mâini ori picioare.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 125 persoane