Anumite alimente contribuie la menținerea sănătății dinților copiilor, motiv pentru care ele nu ar trebui să lipsească din dieta prichindeilor. Care sunt acestea, dar și ce rol au mai exact, îți propunem să afli în articolul de mai jos.

Să insisți ca cel mic să aibă un ritual de îngrijire orală încă de la o vârstă fragedă este esențial pentru menținerea dinților copiilor. Totuși, acest obiectiv poate fi îndeplinit și prin alimentație, întrucât aceștia au nevoie de nutrienți pentru a se dezvolta armonios. Din acest motiv îți propunem să afli care sunt alimentele sănătoase ce contribuie la menținerea sănătății dinților.

Potrivit specialiștilor este esențial pentru menținerea sănătății orale ca prichindeii să se spele de două-trei ori pe zi, folosind o pastă de dinți cu fluor, pentru a preveni formarea plăcii și a tartrului. În plus, o dietă bogată în vitamine și minerale și scăzută în zahăr contribuie, de asemenea, la menținerea sănătății orale a copiilor.

Ce alimente n-ar trebui să lipsească din dieta lor, află mai jos:

Produse lactate

Laptele, brânza și iaurtul sunt produse care sunt recunoscute pentru aportul bogat de calciu, un mineral ce contribuie la menținerea sănătății oaselor, inclusiv a dinților. Așadar, menținerea unui aport suficient de calciu contribuie la prevenirea demineralizării oaselor, reducând riscul de apariție a fracturilor.

Totodată, este important ca prichindeii să primească doza optimă de vitamina D, întrucât contribuie la absorbția și la fixarea calciului în oase. De obicei, multe dintre persoane se confruntă cu deficiență de vitamina D, fapt pentru care se recomandă suplimentele naturale.

Ouă

Bogate în proteine de calitate, în vitamine și în calciu, ouăle contribuie la dezvoltarea dinților și la menținerea sănătății orale.

Țelină și morcovi

Aceste alimente conțin nu doar apă, dar și o cantitate bogată de fibre, motiv pentru care contribuie la eliminarea excesului de placă bacteriană și normalizează nivelul de zahăr din sânge. Incluzând aceste alimente în dietă, poți, de asemenea, să stimulezi circulația sângelui și să previi apariția bolilor inflamatorii.

Legume verzi

Cele mai multe dintre legumele verzi sunt o sursă bogată de vitamina C, un nutrient care ajută la întărirea sistemului imunitar, precum și la formarea colagenului, o proteină care contribuie la întărirea țesuturilor din organism.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 142 persoane