Nu este niciun secret faptul că orezul este un aliment nutritiv, ușor de mestecat și de digerat, dar mai ales iubit de copii. Astăzi, îți propunem să descoperi de ce orezul este un aliment ideal pentru copii, dar și cum îl poți include în dieta lor.

Orezul este un aliment comun în dieta copiilor, întrucât este accesibil și ușor de acceptat de către aceștia.

De ce este orezul un aliment benefic pentru copii

Orezul este un tip de cereale cultivat de mai bine de 8.000 de ani și folosit în alimentația multor oameni, din toate colțurile lumii.

Odată cu vârsta de șase luni, când începe diversificarea, orezul se numără printre cerealele care sunt introduse. Ba mai mult, ulterior, acesta rămâne o sursă de carbohidrați, dar și un aliment responsabil de îmbunătățirea digestiei.

Ce beneficii are orezul pentru sănătate, află mai jos:

  • este o sursă bogată de fibre, motiv pentru care ajută la îmbunătățirea digestiei, reglează tranzitul intestinal, normalizează absorbția glucozei și conferă senzația de sațietate.
  • conține vitamina B, în special tiamină (B1) și piridoxină (B6), care sunt necesare pentru producerea glucozei și pentru menținerea sănătății inimii și a creierului.
  • este o sursă bogată de minerale, precum magneziu, fosfor, mangan și seleniu

Totodată, orezul este un aliment minune când vine vorba de ameliorarea problemelor gastrointestinale. Grație aportului de fibre, ajută la reglarea tranzitului intestinal, ameliorează și diareea și îmbunătățește digestia.

Cum poți să gătești orezul pentru copii:

La început, când vorbim de introducerea orezului la bebeluși, ar fi bine să fie fiert și combinat cu legume ori cu pui. Poate fi, de asemenea, oferit și ca supă ori fiert cu puțin ulei de măsline.

Pe măsură ce copii cresc, însă, orezul devine un aliment versatil, ce poate fi inclus în numeroase preparate, precum:

  • salate - cu roșii, ardei, verdețuri, morcovi, ton și ou
  • sotat cu legume, ciuperci, pui și tofu
  • sos tomat ori alte tipuri de sosuri, precum oțet balsamic, usturoi, pătrunjel
  • sub formă de alte rețete, precum paella, risotto ori orez la cuptor.

Credit foto: Shutterstock 

Articol citit de 166 persoane