Durerea de gât, cunoscută sub numele de odinofagie, conform denumirii științiice, apare atunci când există o inflamație la nivelul faringelui ori amigdalelor. Durerea în gât sau ”roșu în gât”, așa cum este cunoscută în popor, se manifestă și în rândul copiilor și este cauzată de o infecție virală sau bacteriană.
Senzația aceea de mâncărime ori arsură la nivelul faringelui poate fi extrem de neplăcută, mai ales pentru copii, motiv pentru care îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste ce te pot ajuta să ameliorezi durerea în gât la copii.
Hidratarea optimă
Hidratarea corectă a mucoasei faringiene este esențială pentru a atenua disconfortul cauzat de durerea de gât. Tocmai de aceea, indiferent cât de complicat ar fi pentru copilul tău să bea ceva, insistă să consume lichide, indiferent că vorbim de apă, ceai ori supe călduțe. De asemenea, dacă alăptezi, ar fi bine să-i oferi lapte copilului tău mai des, pentru a se hidrata.
Gargară cu apă cu sare
O modalitate simplă de a ameliora durerile de gât în cazul copiilor mai mari de șase ani este gargara cu apă și sare. Pune o lingură de sare în 200 ml de apă, amestecă bine, iar apoi roagă-ți copilul să facă gargară. Este important să țină acel lichid câteva secunde, pentru a avea timp să acționeze. Sarea are proprietăți dezinfectante și antiinflamatorii, ajutând la ameliorarea iritațiilor.
Ceai cu miere și lămâie
Un alt remediu eficient pentru ameliorarea durerilor de gât la copii este ceaiul cu miere și lămâie. Acesta nu se bea, însă, fierbinte. Se recomandă ceaiul verde, întrucât are proprietăți antibacteriene și este o sursă bogată de antioxidanți, motiv pentru care ajută la ameliorarea disconfortului cauzat de durerile de gât.

Ceai de mentă
Menta este recunoscută pentru proprietățile terapeutice pe care le are, precum și pentru abilitatea de a reîmprospăta respirația. Aceasta conține, de asemenea, mentol ce ajută la subțierea mucusului și la calmarea durerilor în gât. Se recomandă, însă, consumul a două căni de ceai de mentă pe zi, îndulcit cu mentă.
Usturoi
Recunoscut pentru proprietățile antibacteriene este și usturoiul. Bogat în alicină, un compus ce este recunoscut pentru abilitatea de a combate infecțiile, usturoiul are puterea de a combate durerile de gât. Se recomandă consumul unui cățel de usturoi pe zi ori includerea acestuia în preparate.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 326 persoane
Acest articol nu are comentarii!