Să gătești pentru copii în fiecare zi poate fi dificil, mai ales atunci când ai prichindei mofturoși. Astăzi, însă, îți propunem să descoperi trei rețete de paste pe care le poți încerca.

Paste cu brânză și cârnați

Această rețetă este adorată nu doar de copii, ci și de adulți, motiv pentru care îți propunem să o gătești cu încredere.

Ingrediente necesare:

  • 400 grame de paste macarroni
  • 300 grame cârnați
  • 300 grame brânză rasă
  • o ceapă
  • lapte
  • pudră de usturoi
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Pune cuptorul la preîncălzit la 180 grade Celsius, după care fierbe pastele în apă cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie întinsă, pune o lingură de ulei, iar apoi adaugă ceapa tocată mărunt. Când a căpătat o culoare aurie, adaugă cârnații tocați cubulețe. Adaugă și pudra de usturoi și condimentează cu sare și piper. Lasă la gătit pentru câteva minute.

Îndepărtează totul de pe foc, iar apoi adaugă un sfert din brânza rasă, pastele gătite anterior și lapte. Amestecă bine, până obții consistența dorită.

Într-o tavă unsă cu unt în prealabil, pune pastele, iar deasupra adaugă brânza rasă. Lasă la gătit pentru 10-15 minute, iar apoi servește cu oregano proaspăt.

Paste cu sos de avocado

Această rețetă conține ingrediente sănătoase, precum avocado, care este o sursă excelentă de vitamine, potasiu și fibre, precum și acizi grași Omega-3.

Ingrediente necesare:

  • 300 grame de paste
  • două fructe de avocado
  • doi căței de usturoi
  • sare
  • două linguri de suc de lămâie
  • două linguri de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-un bol, pune pulpa de avocado, usturoiul, uleiul de măsline, sucul de lămâie și sare și piper. Pasează totul, astfel încât să obții o pastă omogenă.

La final, strecoară pastele și amestecă-le cu sosul din avocado și servește preparatul imediat.

Paste cu sos de roșii și carne

Această rețetă este gata numaidecât și ai nevoie de câteva ingrediente:

  • 200 grame de paste penne
  • 150 ml de sos de roșii
  • 300 grame de carne (pui ori vită)
  • o ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie întinsă, pune la încins o lingură de ulei, după care adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adaugă apoi și carnea tocată sau tăiată cubulețe. Amestecă bine.

După câteva minute, când carnea și-a schimbat culoarea, pune amestecul într-o tavă termorezistentă. Adaugă și pastele, dar și celelalte ingrediente, precum sosul de roșii. Condimentează cu sare și piper, iar apoi dă preparatul la cuptor pentru 30 de minute.

Servește acest preparat cu parmezan ras deasupra și cu pătrunjel.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 11 persoane