Propolisul, acea substanță naturală făcută de albine, care este folosită ca remediu naturist pentru prevenirea răcelilor și a gripelor, are numeroase beneficii pentru sănătate și în rândul copiilor.

Propolisul, acea substanță produsă din albine în momentul în care extrag rășina din diferite diferite plante, poate fi folosit ca remediu naturist pentru numeroase afecțiuni.

Sezonul rece vine, fără doar și poate, cu răceli, gripă, tuse și bronșită, iar copiii, în special cei mai mici, tind să se îmbolnăvească cel mai repede. Atunci când un copil este răcit, însă, este indicat să consulți un specialist, însă trebuie să știi că există și câteva remedii naturiste care le pot ameliora starea de sănătate.

Pe lângă consumul de fructe, care sunt bogate în vitamine, precum portocale, grepfruit, kiwi, lămâi și care ajută la prevenirea răcelilor și a gripelor, propolisul este un remediu naturist folosit pentru a trata răceala și gripa.

Ce substanțe conține propolisul

Conform nutriționiștilor, efectele propolisului asupra sănătății sunt cunoscute de ani de zile și sunt dovedite prin studii de specialitate, întrucât acesta are un conținut bogat de polifenoli, antioxidanți recunoscuți pentru puterea de a combate boli și leziuni ale organismului.

De asemena, grația substanțelor pe care le conține, propolisul are efecte antifungice, ajutând la combaterea unor ciuperci, printre care Candida albicans, Candida famata. În același timp, propolisul are puterea de a proteja pielea împotriva radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea prematură a acesteia, iar și a apariției petelor maronii.

Care sunt beneficiile propolisului pentru copii, află mai jos:

Întărește sistemul imunitar

Grație conținutului bogat de fenoli și flavonoizi, propolisul ajută la întărirea sistemului imunitar și previne infecțiile virale. De asemenea, el easte recomandat pentru a trata boli serioase, precum bronșită și dureri în gât.

Ajută la ameliorarea inflamațiilor

Potrivit studiilor de specialitate, propolisul poate ajuta chiar și la tratarea unor inflamații din organism, precum stomatită ori inflamația gingiilor. Ele pot, de asemenea, să ajute și la combaterea ciupercilor idin gură. Ba mai mult, în acest sens există studii de specialitate care au arătat eficacitatea acestuia împreună cu antivirale în ceea ce privește tratamentul herpesului.

Ajută la ameliorarea acneei

Disponibil în diferite forme, precum pur, granulat, spray, sirop ori pastile, propolisul poate fi eficient și pentru tratarea acneei, motiv pentru care acest ingredient se regăsește în compoziția multor produse de îngrijire personală, precum săpunuri, geluri, loțiuni, creme și alte produse.

De la ce vârstă le poți da copiilor propolis

Potrivit specialiștilor, propolisul poate fi administrat copiilor care au o vârstă mai mare de trei ani, întrucât în cazul celor mici pot apărea reacții alergice. Se recomandă ca propolisul să fie administrat cu o jumătate de oră înainte de masă, de două ori pe zi, iar o cură de tratament nu se poate întinde pe o perioadă mai mare de două săptămâni.

Credit foto: Shutterstock 

Articol citit de 244 persoane