Bananele sunt o sursă bogată de carbohidrați, dar conțin și fibre și potasiu, motiv pentru care sunt recomandate de nutriționiști în dietele copiilor de toate vârstele.
Potrivit specialiștilor, bananele sunt alimente care conțin nutrienți. Ele sunt recomandate în orice dietă, însă acestea ar trebui să fie consumate doar atunci când sunt bine coapte. De asemenea, nu trebuie să fie consumate în exces.
Ce conțin bananele
Din punct de vedere nutrițional, bananele sunt o sursă bogată de carbohidrați. Aceștia sunt simpli ori complecși, însă depinde de cât de copt este fructul. Acestea conțin, de asemenea, și zaharuri simple, precum și micronutrienți esențiali pentru menținerea sănătății, printre care potasiu, care ajută la normalizarea tensiunii arteriale.
Ce beneficii au bananele pentru copii
Ajută la îmbunătățirea tractului intestinal
Grație aportului de fibre, bananele ajută la îmbunătățirea tranzitului intesitinal. Mai mult de atât, consumate contant, bananele ajută la îmbunătățirea digestiei, în timp ce fibrele sunt capabile să crească bolul fecal, generând astfel un tranzit intestinal eficient.
Oferă un plus de energie
Așa cum am menționat, bananele sunt o sursă bogată de carbohidrați, ceea ce este benefic pentru copii, mai ales că ei sunt mai activi decât adulții și au nevoie de o cantitate mai mare de zahăr pentru a evita senzația de oboseală.
Ajută la normalizarea tensiunii arteriale
Bananele conțin potasiu, un mineral care este recunoscut pentru proprietatea de a normaliza tensiunea arterială. Deși copiii nu se confruntă cu probleme de hipertensiune, bananele trebuie să fie incluse în dieta, pentru a evita pe viitor eventuale probleme de sănătate.
De asemenea, un aport bogat de potasiu poate asigura menținerea unui echilibru electrolitic, care este deosebit de important mai ales în sezonul cald.
Îmbunătățește vederea
Totodată, bananele ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor cronice, dar rși la îmbunătățirea vederii, reducând apariția unor afecțiuni ale retinei.
Ține la distanță infecțiile urinare
Copiii sunt predispuși la infecții ale tractului urinar, care se pot manifesta prin febră, urinări frecvente sau rare, dar și prin dureri. Specialiștii recomandă, însă, consumul de banane, care ajută la menținerea sănătății și reduce riscul de a dezvolta alte infecții, întrucât elimină toxinele din organism.
Pentru a te bucura de beneficiile acestor fructe este, însă, să alegeți banane coapte, adică să aibă o culoare galben aurie, nu verde și nici neagră. De asemenea, petele negre reprezintă un semn că acestea nu sunt bune, motiv pentru care ar trebui să le eviți.
Credit foto: Shutterstock
Articol citit de 307 persoane
Acest articol nu are comentarii!