Bogat în vitamine, minerale și acizi grași, somonul este, fără doar și poate, unul dintre cele mai sănătoase tipuri de pește, motiv pentru care este recomandat și copiilor.

Grație aportului de niacină, vitamina B12, B6, riamină, acid pantotenic, folați, minerale, precum fosfor, cupru, potasiu, magneziu, fier, zinc și seleniu, somonul este o adevărată comoară pentru sănătate, ajutând la transformarea substanțelor nutritive din alimente în energie. Acesta contribuie, de asemenea, la reducerea trigliceridelor din sânge, ajutând la menținerea sănătății sistemului circulator.

Ce rețete poți încerca să le introduci în alimentația copiilor, află mai jos:

Somon cu legume în folie de aluminiu

Ingrediente necesare:

  • patru fileuri de somon
  • sare și piper, după gust
  • două linguri de unt nesărat
  • două linguri de mărar tocat mărunt
  • doi-trei căței de usturoi
  • o lingură de coajă rasă de lămâie
  • folie de aluminiu

Mod de preparare:

Pune cuptorul la preîncălzit la 200 de grade Celsius, iar apoi condimentează somonul cu sare și piper.

Taie patru folii de aluminiu astfel încât acestea să acopere perfect somonul, după care așază în centrul peștele, cu pielea în jos.

Într-un bol, combină untul, mărarul, usturoiul și coaja de lămâie. Pune amestecul peste fiecare file de somon, după care adaugă ardei tocat mărunt, porumb.

Împachetează foile de aluminiu bine, după care lasă la copt pentru 20 de minute. Servește totul cu mărar proaspăt.

Somon cu broccoli

Ingrediente necesare:

  • 300 grame de somon
  • 300 grame de broccoli
  • câteva fire de ceapă verde
  • câteva fire de usturoi verde
  • ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Într-o oală adâncă, pune la fiert un litru de apă cu sare. Când a dat în clocot, adaugă inflorescențelele de broccoli și lasă-le la fiert pentru cinci minute. Strecoară totul.

Unge fileurile de somon cu ulei de măsline, după care condimentează cu sare și piper. Frige-le pe grill ori pe grătar.

Pune apoi peștele într-o tavă de copt, iar apoi adaugă și broccoli. Adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt, condimentează cu sare și piper și lasă la copt pentru 15 minute.

Servește cu felii de lămâie.

Paste cu somon și mazăre

Ingrediente necesare:

  • 200 grame de paste
  • 200 grame de mazăre
  • 100 grame de cașcaval
  • 250 grame de somon
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Trece-le printr-un jet de apă, iar apoi scurge-le bine.

Fierbe și mazărea în apă cu sare, pentru câteva minute, până când boabele se înmoaie.

Frige somonul pe un grătar electric ori pe o tigaie grill, după care taie-l bucățele mici.

Într-o tavă mică, unsă în prealabil cu unt, adaugă pastele, mazărea și somonul. Condimentează după gust și adaugă cașcavalul ras.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 16 persoane