Gripa la copii, acea afecțiune respiratorie cauzată de un virus, este extrem de întâlnită în rândul celor mici în sezonul rece, motiv pentru care îți venim în ajutor cu câteva sfaturi ce te pot ajuta să o previi.

Gripa sezonieră este o boală infecțioasă acută, ce este declanșată de un virs antigenic A, B sau C și este extrem de contagioasă, putând să se transmită cu ușurință pe calea aerului, precum și prin contact cu suprafețele contaminate.

Gripa la copii apare, de obicei, în rândul celor cu vârste cuprinse între cinci și nouă ani, însă în fața acesteia sunt vulnerabili și bebelușii mai mici de șase luni. Spre deosebire de răceală, aceasta se instalează rapid, în primele 1-2 zile, dar poate fi prevenită cu ajutorul unor tratamente simple, ce sunt la îndemâna oricui.
Ce poți face pentru a trata gripa la copii, află mai jos:

Include în dietă alimente sănătoase și lichide

Gripa se instalează rapid și este foarte contagioasă, motiv pentru care este important să ai grijă de alimentația copiilor tăi. Alege să le incluzi în dietă fructe și legume, care sunt bogate în vitamine, dar și supe. Consumate calde, acestea întăresc sistemul imunitar și, în plus ameliorează durerile în gât. Toltodată, este important să le oferi copiilor ceaiuri și apă, pentru a preveni deshidratarea. Chiar dacă refuză să mănânce, ai grijă să bea lichide pentru a se hidrata. Le poți oferi, de asemenea, pepene, portocale, castraveți, ardei grași, toate acestea având un conținut bogat de apă și ajutând la prevenirea deshidratării.

Crează un spațiu confortabil pentru copii

Odată ce ai văzut că princhindelul tău este bolnav, asigură-te că îi creezi un spațiu de odihnă special. Separă-l de ceilalți membri ai familiei, pentru a preveni îmbolnăvirea lor și monitorizează-i cu atenție starea de sănătate. Totodată, oferă-i șervețele, jucării și ai grijă ca mai apoi să le dezinfectezi pe acestea din urmă, pentru a nu fi contaminate. Totodată, îmbracă-i în straturi, pentru a-i ajuta să facă față stărilor febrile.

Ai grijă să doarmă suficient

Somnul este esențial pentru menținerea stării de sănătate, întrucât îi oferă organismului timp pentru a se reface. Așadar, ai grijă ca prichindelul tău să aibă un program de odihnă bine stabilit.

Oferă ceaiuri cu lămâie și miere de albine

Ceaiurile cu miere de albine și lămâie trebuie să devină aliatul tău de nădejde atunci când vorbim de gripa la copii, dar nu numai, întrucât acestea ajută la hidratarea corespunzătoare, precum și la întărirea sistemului imunitar.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 272 persoane